ZAGREPČANKE, napravite besplatan mamografski pregled

Zagreb.hr

Dan borbe protiv raka dojke i ove godine se simbolično održava.

Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba i Hrvatska liga borbe protiv raka organiziraju javno-zdravstvenu akciju 19. ožujka, na Trgu bana Jelačića, od 10.00 do 14.00 sati povodom obilježavanja 20. Dana narcisa.

Dan narcisa se već 20 godina obilježava, uoči proljeća, kao dan borbe protiv raka dojke. Glavni cilj ove javno-zdravstvene akcije je osvijestiti što više žena o važnosti redovitih mamografskih pregleda, ali i pružiti im savjete te potrebnu pomoć u borbi s ovom opakom bolešću.

Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum upozorila je da u Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboljeva više od 2500 žena, od čega ih više od 45 posto umre. “U Zagrebu od raka dojke godišnje oboli oko 500 žena, a od te maligne bolesti umre ih oko 180”, kazala je.

Po statističkim podacima, u razvijenom svijetu 80-tak žena na 100.000 oboljeva od raka dojke, dok u našoj zemlji ta brojka iznosi oko 120 žena.


Zahvaljujući projektu „Preventivna mobilna mamografija na području Grada Zagreba“ Zagrepčanke od četrdesete do četrdeset i devete godine, ali i one starije od šezdeset godina, koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke, mogu besplatno obaviti mamografski pregled.

Za besplatan pregled se potrebno naručiti

Povodom obilježavanja 20. Dana narcisa, 19. ožujka na Trgu bana Jelačića bit će moguće obaviti mamografski pregled uz prethodnu najavu. Zbog specifičnosti mamografskog snimanja za sudjelovanje u ovoj javno-zdravstvenoj akciji potrebno se unaprijed naručiti na sljedeće brojeve telefona Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ – 01/46-96-309 i 01/46-96-347.

>>>FOTKA ZBOG KOJE INTERNET GORI: Dobile su veliku bitku i pokazale to cijelom svijetu!

Komentari

loading...