ZAGREPČANKA ZGROŽENA: Velika i mala nužda obavljaju se po zidovima i ulazima HNK

en.wikipedia.org

Grad Zagreb dobio je novi javni – besplatni – wc na otvorenom!!! Velika i mala nužda obavljaju se po zidovima i ulazima HNK, ispred glavnog ulaza HNK te po donedavno uređenim cvjetnjacima i grmovima”, prokomentirala je putem Facebooka trend okupljanja mladih sugrađana na javnim površinama u centru grada Zagrepčanka Snježana Dragojević Harapin .

Svakog vikenda stotine mladih Zagrepčana izlaze u blizini HNK koji je postao novo ‘in’ okupljalište, neki su ga već prozvali i novom zagrebačkom špicom.

No, spontana okupljanja, očito, imaju i svoje naličje.

“Stanari okolnih zgrada snimili su ljude u potrebi, jedino ih upozoravaju da ponesu toaletni papir jer ga niti HNK niti Grad nisu nigdje stavili. Većina stanara Trga snimila je mlade kako obavljaju nuždu u najrazličitija vremena, no kažu, imaju razumijevanja – uništene cvjetnjake obnovit će Zrinjevac (čim ih njihovi djelatnici očiste od dreka i papira ostalih nakon brisanja guzica) fasadu HNK koja će se zbog smrada pišaline morati farbati , financirat će Grad.”

 

“Jedino je nejasno – obzirom da pandemija nije završila već je svaki dan sve više zaraženih koronavirusom, a ni bakterije iz pišaline i govana nisu bezazlene – tko će i gdje liječiti oboljele???“, poručila je gospođa Dragojević Harapin.


Komentari