Zagrepčanka upozorava: ‘Pripazite na ovu organiziranu ekipu, na sve su spremni’

ScienceNordic

Ispred Konzuma na Vukovarskoj “operira” sumnjiva ekipa Roma.

U jednoj zatvorenoj Facebook grupi, Zagrepčanka je podijelila neugodno iskustvo sa skupinom Roma kako bi upozorila sugrađane da budu na oprezu. Kako navodi, okupljaju se kod Super Konzuma na Vukovarskoj te uhode ljude, a s kojom točno namjerom nije joj poznato.

Ova Zagrepčanka pretpostavlja da su joj htjeli ukrasti auto s punim gepekom mjesečnog špeceraja.

“Na sve su spremni”

“Dok smo bili u mjesečnom shoppingu danas popodne i dok je tata sa sinom još ostao u centru jer je sin htio ići na autiće, ja sam s kolicima krenula prema autu i opkolili su me 3 muškarca, žena i dijete Romi moleći me za hranu. Dala sam im štapiće i čokoladu i nastavila dalje gurati kolica.  Pratili su me do auta jedan muškarac i dijete i kada sam stala kod auta i otvorila gepek dijete me tražilo kune. Rekla sam da ću mu dati kolica kada završim i da si uzme 5 kn iz kolica. Na brzinu sam trpala hranu i taman kada sam završavala došli su muž i sin.

Sin je non stop trčao okolo i tata ga je lovio a ja sam krajičkom oka skužila da ona tri muškarca i dijeteta nema više ali da me žena promatra i priča na mobitel. Kada sam završila, suprug ima običaj sjesti i upaliti auto da se zagrije prije polaska pa je i taj put to učinio. Odlučili smo zapaliti jednu i promatrali smo sina koji je i dalje okolo trčkarao. Žena je na početku bila udaljena kojih 25 m i polako se pomicala prema našem autu, da bi na kraju bila skroz do vozačevih vrata. Potrčala sam da nje, zaderala se halo što radiš, gurnula je i sjela u autu pritom vikala M idemo/idemo!!” navodi Zagrepčanka u svom upozorenju.

chat bebologija
Screenshot

Također dodaje da je naknadno primijetila da u jednom od parkiranih automobila sjedi jedan Rom iz ove ekipe, a ostala dvojica promatraju nju i njezinu obitelj. Iako joj nisu bile jasne njihove namjere, mišljenja je da su planirali ukrasti njihov automobil.

Ipak, ljudi koji imaju iskustva s ovakvim skupinama Roma, upozoravaju i na druge moguće scenarije.

“Živjela sam tamo i u potpunosti razumijem. Strah je opravdan. Na sve su spremni i tko zna što su pikirali, auto, dijete….” komentirala je jedna sugrađanka.

Kako bilo, budite na oprezu u ovakvim situacijama.


Komentari