Zagrepčanka u šoku: ‘Vozač tramvaja priklještio je dijete i mene vratima te nastavio voziti!’

de.wikipedia.org

Ovakav propust vozača nije baš bezazlen.

Vjerojatno nema Zagrepčanina kojem se, barem prilikom jedne vožnje tramvajem, nije dogodilo da ga vozač jednostavno priklješti vratima tramvaja pri ulasku/silasku iz njega. Rijetko tko odreagira u tom trenu, a preko navedene situacije jednostavno pređemo i zaboravimo ju – do idućeg puta.

No, kada se to dogodi majci s malim djetetom u rukama, propust vozača više nije tako bezazlen. Upravo se ovo dogodilo našoj sugrađanki, majci dvoje djece, koja je neugodan događaj opisala u Facebook grupi “Zakaj volim Zagreb”.

Kako je Ivana navela, vozač je priklještio nju i mlađeg sina vratima te nastavio vozitit. Vrlo vjerojatno ne bi zasutavio tramvaj da nisu odreagirali ostali putnici koji su joj pomogli, stoga se Ivana pita kome prijaviti nemili događaj.

“Dragi sugrađani, upravo sam ušla u stan s dvoje male djece u totalnom šoku. S Trga bana Jelačića starom 6icom (reklama za Deichman na njoj) smo se vozili do Mosta mladosti. Pri silasku iz tramvaja stariji sin (4 god) je silazio sam, a mlađeg sam držala u rukama. Nakon što je dijete napravilo 2 koraka vozač je zazvonio za zatvaranje vrata. Sin je praktički iskočio iz tramvaja, a vozač je krenuo i priklještio mene i mlađeg sina vratima i tako vozio. Na sreću svi putnici su se dignuli u pomoć pa je stao između dvije stanice. Od sveg srca se zahvaljujem na pomoći, posebno dečku koji je otvorio vrata i mladom paru koji je priskočio u pomoć dijetetu koje je u stajalo samo na stanici i plakalo. Zanima me kome prijaviti ovaj slučaj jer ne želim da prođe nekažnjeno i da isto napravi i nekom drugom!” napisala je Ivana.

majka2

A da ovakvo neodgovorno ponašanje ZET – ovih vozača nije iznimka, potvrdio je i Borna koji se jednom prilikom našao u sličnoj situaciji, također s djetetom i bebom u kolicima te Karolina kojoj je vozač priklještio kolica djetetom.

“Doživjela slično, priklještio mi kolica sa djetetom i krenuo tako dalje. Na kraju se on na mene počeo derat da sam ja prekasno krenula izlazit. Užas. Navodno se to ne bi smjelo događat zbog senzora na vratima koji bi to trebao spriječit ali eto-u Hrv očito ništa ne radi kako treba!” opisala je ova majka.

Upit o ovom propustu i eventualnim sankcijama poslali smo i ZET – u te čekamo njihov odgovor.

 


Komentari