ZAGREPČANKA PRIMILA RAČUN ZA VODU OD 78 000 KUNA: Pogledajte što su joj rekli u Vodoopskrbi

Foto: Zadarski.hr

Maja-Nicole Kovačević građanka je Zagreba koja se još ne može pomiriti s cifrom koja joj je stigla na računu za vodu. Riječ je o gotovo 50 tisuća kuna, s dodatnih više od 25 tisuća kuna kamata i troškova.

“Dogodilo se to da je pukla cijev u petom mjesecu 2018. godine i mi smo znači to prijavili Vodoopskrbi i počeli su mi stizati veliki računi. Prvo je stigao račun od 47 tisuća kuna, nakon toga od 25 000 kuna da bi sada prije 7 dana dobila račun od 73 točnije 78 000 kuna, predovršni prijedlog za ovrhu zapravo”, kazala je Maja-Nicole Kovačević za Vijesti.hr.

Kovačić je dobila 8 dana rok da plati nevjerojatan iznos kojeg možda ni ne bi trebala.

“Dopisujem se sa Vodoopskrbom godinu i pol dana međutim nisam dobila nikakav konkretan odgovor. Znači, uvijek je to nešto proslijedit ćemo dalje, javit ćemo se da bi, evo, prije sedam dana dobila taj veliki račun”, rekla je Kovačević.

Ona nije jedina koja je dobila velike račune za vodu. Njezini susjedi su u istoj situaciji, ogorčeni i zbunjeni, ne znajući kako će platiti iznose za puknuće koje, kako tvrde, nisu ni znali.

“Moj komentar je da je suludo da su nekim moćnicima otpisani dugovi, da ih sad ne spominjemo ovdje, a nama običnim ljudima stižu cifre od po deset, petnaest i 20 tisuća eura koje nema šanse da možemo platit, a i zašto bi jer, na kraju krajeva, cijevi su pukle van naše zgrade, to ne možemo, kako smo mogli znat to”, kazala je Katarina Kovačević-Kotzumth.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje kažu da su oni odgovorni samo za javni dio sustava, a da se na predmetnoj lokaciji radi o kvaru na internom dijelu instalacije. Kažu da su računi ispravni te da se iznos može platiti na rate, prenosi Vijesti.hr.


Komentari