ZAGREPČANKA MOLI ZA POMOĆ: ‘Jeste li vidjeli što mi se dogodilo? Hitno tražim svjedoke, inače mi se ne piše dobro’

Photo: Google Maps

“Izlazila sam iz dvorišta kako bi se uključila u promet. No, u jednom trenutku samo sam čula tupi udarac. Biciklist se doslovno zaletio u moj automobil i pao na ulicu”, govori nam vozačica Ana B. koja traži svjedoke nesreće koja se odvila na adresi Ulica Ribnjak 3A u srijedu oko 15.15 sati. Potom je, objašnjava nam Ana, otišla do mladića koji je pao na ulicu i upitala ga treba li mu pomoć.

“Rekao mi je da je dobro, ustao se i nastavio dalje. Za dva sata sam dobila poziv od policije da je završio u bolnici”, dodaje Ana kojoj se od siline udarca oštetio branik.

“Još jednom želim napomenuti da sam pitala vozača bicikla treba li mu pozvati hitnu. Mene se sada tereti da sam pobjegla s mjesta nesreće i da nisam pružila prvu pomoć”, poručuje Ana.

Upit o nesreći poslali smo policiji koja nam je odgovorila da se 24-godišnjakinja “neoprezno uključivala u promet na nogostup Ulice Ribnjak ispred kućnog broja 3 A te je naletjela na bicikl marke Rockrider kojim je upravljala maloljetna osoba”.

Nakon nesreće policiju je pozvao otac maloljetnika, koji je prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

“Nakon provedenih izvida utvrđeno je da je maloljetna osoba počinila prekršaj zbog nepropisne vožnje biciklom po nogostupu, dok sukladno zakonskim odredbama nije moguće pokrenuti prekršajni postupak budući da u vrijeme počinjenja prekršaja nije napunila 14 godina života. Ujedno će se utvrditi i okolnosti samostalnog upravljanja biciklom bez pratnje osobe starije od 16 godina.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja kao posljedica uključivanja na cestu preko nogostupa kao i napuštanja mjesta prometne nesreće protiv vozačice osobnog automobila će biti pokrenut prekršajni postupak”, odgovaraju iz PU zagrebačke.

S druge strane Ana moli sve koji su svjedočili nemilom događaju da joj se jave na broj 099 7406 674.


Komentari