Zagrepčanka brutalno iskreno o najmodavcima: Evo zbog čega je pronaći stan u Zagrebu gotovo nemoguće!

S neugodnim iznenađenjima suočili su se i najmodavci i najmoprimci.

Tijekom potrage za stanom građani uglavnom žele i traže pristojan smještaj i naposljetku ono što im je ponuđeno u oglasu. No, stvarnost često bude puno gora unatoč “hvalospjevima”, a neugodna su iznenađenja prisutna s obje strane jer kao što ima loših najmodavaca, tako ima i loših podstanara.

Građani, posebice podstanari, često misle da najmodavci stanova žele samo “pokupiti lovu”, što u nekim slučajevima i je tako, a takvu je stvarnost na društvenim mrežama opisala sugrađanka ogorčena najmodavcima koji žele, kaže, zaraditi na podstanarima, a pritom nude “rupu od stana”.

Otkad sam u Zagrebu – nisam našla neki pristojni stan u kojem bi omjer cijene i kvalitete bio ‘ajmo reći normalan – pri tome mislim na N. Zagreb jer sam zbog posla bazirana na ovaj dio…

Koliko je Vama normalno da za garsonjere s istrošenim kaučima tražite 2000 kn – u kojem su Vam sustanari – žohari – da dobro ste čuli žohari. Ili za napominjem dvosobni stan (koji ima 2 sobe) dakle može podnijeti 2 cimerice, tražite 4000 kn. Da netko od podstanara može za dvije sobe plaćati 4000 kn – veća je vjerovatnost da bi čovjek uzeo kredit i plaćao si stan, a najviše fascinira činjenica da su u Njuškalu u prosjeku uvijek isti stanovi. Uvijek isti – znači vi ih ne iznajmite!

A u tim tzv „3.5 sobnim stanovima“ soba bude 2×2 i u nju stane krevet (i ništa više). Al’ ispada da je krevet prokleta rijetkost, kauči su Vam draži, oni kojih se ljudi besplatno rješavaju na Hreliću. Postoje 2 takve sobe i kutinja s kuhalom i to je 3.5 – sobni stan za 4000 kn.

Dragi podstanaru – uzmi ili ostavi. Novi Zagreb – ne Pantovčak. Limenke – ne normalne zgrade. Također jedan apsurd sam doživjela kad sam došla prošle godine u Trokut pa sam naišla na stan u prizemlju u kojem je hodnik kuhinja a iznajmljuju se 4 ograđene „sobe“ – u kojima je stavljena dječja soba velicine 2 m2 i ne možeš proći. Taj je stan – vjerovali ili ne iznosi 1800 kn po osobi (benefit je sto uključuje režije). Ima 60 kvadrata – gazde žive gore i košta 7200. Može li itko ovome stati na kraj – može isključivo mi sami – odbijajući im plaćati hotelske cijene za život nedostojan čovjeka.


Komentari