Zagrepčanin se u Dubravi zabio u parkirani auto

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kršitelji prometnih propisa, po svemu sudeći, ne zamaraju se visokim novčanim kaznama kao ni posljedicama. Zagrebački policajci tijekom vikenda su imali pune ruke posla. Tako su u subotu nešto iza podne, kod kućnog broja 256 Ulice Dubrava, pristigli na očevid prometne nesreće s materijalnom štetom. Utvrdili su pritom da je 60-godišnji vozač Mercedesa zagrebačkih oznaka, koji je oštetio svojim vozilom drugi parkirani auto, imao čak 2,49 promila alkohola u krvi, piše Jutarnji list.

Policija ga je odvela na liječnički pregled nakon čega je odveden na triježnjenje u policijske prostorije. Kad se “sabrao”, policajci su ga uhitili te na kraju odveli na Općinski prekršajni sud gdje je nesavjesnom vozaču sutkinja izrekla 15.600 kuna kazne te tromjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima.

Isti dan oko 21.35 sati, u istoj ulici – kod raskrižja s Čulinečkom, policajci su u nadzoru prometa zaustavili 34-godišnjeg vozača. Provjerom su utvrdili kako vozi dok mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije zbog čega su vozača uhitili i podnijeli protiv njega novi optužni prijedlog prema kojem ga je sutkinja zagrebačkog Prekršajnog suda kaznila sa 10.000 kuna i s novom tromjesečnom zabranom vožnje.


Komentari