ZAGREPČANIN OTIŠAO SLIKATI ZUB PA DOŽIVIO ŠOK! Rendgen poskupio preko noći: ‘Sad kad je došao euro povisili smo cijene’

Djelatnici bolnice godinama bili izloženi zračenju, ilustracija (Foto; Unsplash)

Zaokruživanje cijena dovelo je do poskupljenja u trgovinama, a sve veći broj građana prijavljuje i dizanje cijena u kafićima, ali i pekarama. U tom valu poskupljenja, javio se jedan Zagrepčanin koji je u Facebook grupi Zakaj volim Špansko, podijelio iskustvo odlaska na rendgen zuba.

Naime, liječnik mu je prije toga rekao da košta 50 kuna, no kako kaže, kada je došao snimiti zub, rečeno mu je da je cijena 10 eura.

“Ja joj odgovorim ‘Ali to nije 50 kuna’, a ona mrtvo hladno kaže ‘Pa da. Sad kad je došao euro povisili smo cijene’. Znači ono što je prije dva dana koštalo 50 kuna, sada košta 75 kuna”, podijelio je svoje iskustvo član grupe i dodao “Na ovakav način euro će nas sve odvesti u propast”.

Ubrzo mu se u komentaru javila još jedna članica koja je napisala svoje iskustvo: “Da, ista stvar. Ja sam išla na ortopan danas koji je koštao do sada 100 kuna i naravno, zaokružili su na više pa je sad 106 kuna. Nije tih šest kuna puno, ali je bezobrazno”, poručila je.

“Prijavite inspekciji, to je protuzakonito”, poručila je članica grupe.

“Nema to veze s vlašću, narod koristi priliku da krade. Tužno”, zaključio je sugrađanin.

CJENIK U EURIMA: ZagrebParking iznenadio iznosima parkiranja, doznajemo što je skuplje, a što jeftinije

Neki su članovi grupe upozoravali da će val poskupljenja biti sve veći i da će zahvatiti sve, dok su pojedini komentirali kako do uvođenja eura nije trebalo niti doći.

“Kada se pitalo da li želimo euro onda su svi bili za. Sad kad ste shvatili kaj ste napravili su problemi. Pored stabilne valute mi smo dozvolili sve ovo što se događa. S eurom i još prije eura dolaze su europske cijene. Kruh je bio prije par mjeseci 7 kuna, sada je 14. Sve je to bio prijelaz na euro. Plaća bi trebala biti 2.000 eura da bi pratila rast cijena barem dijelom. Ali u lopovskoj državi u kojoj narod šuti je sve moguće zar ne?” poručio je član grupe.


Komentari