Zagrepčanin brutalno oprao Bandića: Gradonačelnik obećao pojesti 300m asfalta pa ‘zaboravio’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Milan Bandić, naravno asfalt nije pojeo, kao što se nije niti spalio na Jakuševcu.

Roditelji školaraca u sesvetskom naselju Soblinec bijesni su što im djeca u školu i iz škole dolaze uprljani blatom i prašinom. Naime, glavna cesta koja ujedno i vodi do škole nema izgrađen nogostup, tako da su mališani prisiljeni hodati uz automobile, po lokvama.

O ovom problemu priča se više od desetljeća, a Milan Bandić u svom je maniru svojedobno i obećao da će pojesti 300m asfalta ako nogostup u Prepuštovečkoj ne bude napravljen.

Za rekonstrukciju raskrižja Soblinečka- Prepuštovečka- Šašinovečka u sklopu kojeg bi se napravio i nogostup lokacijska dozvola izdana je 2013., a stanovnici još uvijek čekaju na njega.

Milan Bandić, naravno asfalt nije pojeo, kao što se nije niti spalio na Jakuševcu.

Prošle su godine, stanovnici Soblinca svakakvih su se još obećanja naslušali, a jedna majka odlučila je očitati lekciju Milanu Bandiću na njegovoj Facebook stranici.

Tako je jedan sugrađanin iz Soblinca, očitao lekciju gradonačelniku na njegovoj Faceboook stranici.

“Kako nam dobro napreduju radovi u Soblinecu, što se praši na raskrižju! Lijepo je za vidjeti kako su nam političari “odgovorni”, prije svega lokalni- oni koji sjede u mjesnim odborima pa oni prema višim razinama. To što će školska godina početi jako brzo….ah naravno nije vrijedno spomena, koga briga ako još koje dijete strada na putu do škole…je li tako gospodine gradonačelniče Bandiću? E pa roditelje je briga gospodine gradonačelniče, jer da je trebalo doći na otvorenje kakve vinarije ili restorana sigurno biste došli, a jamačno bi pala i koja fontana, ali ovako… pa znam! Zašto ne izgraditi fontanu na raskrižju u Soblinecu? Sjećate li se obećanja gospodine Bandiću prije više od 10 godina, kako ćete pojesti 300 metara asfalta ako nogostup u Prepuštovečkoj ne bude gotov jer djeca nemaju kuda hodati do škole, naravno da Vi to niste zaboravili. Ma samo nije bilo prilike, vremena, novaca, ah da, pa nismo u centru grada, jer da jesmo to bi bilo riješeno kako je rekao jedan Vaš podanik kada je bio u travnju na raskrižju… Sramite se gospodine gradonačelniče! A vi dragi moji sugrađani dajte mu doživotni mandat za gradonačelnika” napisao je uzrujenai sugrađanin.

Upit smo poslali i Gradskom uredu za prostorno uređenje, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Sektor za ceste Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, dana 10. 3. 2016. godine, predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju raskrižja Soblinečka – Prepuštovečka – Šašinovečka, u Soblincu, Sesvete.U tijeku je postupak ishođenja građevinske dozvole koji traje duže od planiranog, zbog izmjena glavnog projekta, kojima se pristupilo zbog nemogućnosti rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Nakon ishođenja građevinske dozvole, pristupit će se pokretanju postupka javne nabave za izvođača radova. “


Komentari