Zagrepčanima predstavljena nesmrzavajuća vanjska slavina

FOTO: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je u Gradskoj upravi primio delegaciju Grada Iloka na čelu s gradonačelnikom Zvonimirom Dragunom.

Osim predstavnika Grada Iloka, u delegaciji su bili predstavnici iločke tvrtke Inovative Water Tech koji su predstavili svoj patentirani proizvod – nesmrzavajuću vanjsku slavinu koja funkcionira na ekstremno niskim temperaturama.

Zahvaljujući gradonačelniku Bandiću na prijemu, gradonačelnik Dragun je objasnio da je do sastanka došlo na inicijativu Grada Iloka radi nastavka dobrih odnosa dvaju gradova te želje da svoje inovatore predstave u glavnome gradu gdje je za ovakvim proizvodom, s obzirom na zimske temperature i broj javnih površina, iznimno velika potreba.

Marko Krtić, direktor tvrtke IWT je objasnio da za njihove izume postoji veliki interes širom Europske unije, ali su odlučili da se tvrtka prvo afirmira u Hrvatskoj, a za što je zagrebačko tržište ključno.

Štefica Mihalic, voditeljica Vodoopskrbe i odvodnje je iskazala interes za pametnu slavinu te je najavila novi sastanak s iločkim inovatorima na kome će se detaljnije razgovarati o mogućnostima implementiranja ovog proizvoda.


Komentari