ZAGREPČANI ZGROŽENI: Mladići u centru grada napali dečka zbog boje kože!

Facebook / Nikola Solic
Neobična i zapanjujuća objava kruži Facebookom. Jedan Zagrepčanin iznio je svoje iskustvo koje ga je izrazito razljutilo i zadesilo na trgu bana Jelačića. Njegov status zgrozio je mnogobrojne ljude na ovoj društvenoj mreži, a podjeljen je gotovo 3.000 puta.
 U statusu stoji:
Volio bih upoznati roditelje ove djece ( oni će ih vjerovatno prepoznati jer sam ih snimio s mobitelom danas poslije 17 sati na trgu slučajno). Krenuvši od Krola na tramvaj, htio sam napravit 360 stupnjeva landscape trga IP-honom i upali su mi u kadar, što nije bitno za ovu priču.
Naime, na Trgu je oko onih lampi na tramvajskoj stanici sjedilo petnajstak klinaca iz neke od Europskih zemalja, možda Britanaca , al’ nisam siguran i nisam kasnije pitao. A ova djecja gamad (ne starija od 15 godina), njih 4-5 verbalno napada , pazi sad, jedinog ‘crnca’ među njima. Da koji kurac on njih gleda, da koji kurac hoće od njih, ostali strani klinci ne kuže o čemu se radi i k’o i ostala kulturna djeca iz normalne Europe, ne kuže ništa. Jebeno normalno popodne na trgu, nitko od lokalnih zombija ne reagira, pogledam okolo, al policije po običaju nema, oni su inače u lijepoj našoj tu samo da budu oni koji razdvajaju nasilnike od napadnutih, kao nekada JNA.
Nisam izdržao, jbg, skinuo sam naočale ( a to nije dobro ni za koga, znaju to oni koji znaju). Al’ jebiga, predamnom su klinci od 15 godina, samo sam ih upitao što to rade, da su to turisti i da od njih ova zemlja živi jer drugo ništa ne proizvodi i da nemaju pravo da maltretiraju nikoga, naročito ne nekoga druge rase. Al’ eto mi odgovora – nema on što nas gledat’ i da će ga sad razbit. E, onda mi je pukao film, ajde sad, ja imam 58, nemrem tući djecu od 15, pitam! A gdje su vam očevi? Nema smisla da vas ja tučem, odite odmah doma. Al, ovi klinci k’o da ih je Gebels odgajao, ‘ti si neki četnik’. Tad mi je pukao film, naravno nisam ni u jednom momentu fizički reagirao, al ‘sam im spomenuo i oca i majku, te rekao ono sto me jebeno tišti zadnjih 25 godina
Imam 58, u ratu, (onom 1991. sam svašta radio, to znaju oni koji trebaju znati) i nikad nisam podvio rep, a kako sam prethodno skinuo naočale, vikno sam buuuuu,( uz napomenu da sljedeći put u svoje avanture pošalju svoje roditelje, jebene neznabošce) i oni su pobjegli prema Gradskoj kavani. Jebeno sam galamio, a oni koji me znaju, znaju da se to daleko čuje. Nije, da na trgu nije bilo drugih ljudi, Hrvata, Hrvatina, svi su gledali u pod, policije naravno ( to sam već rekao) ni od korova, jedino mi je jedan ( vjerovatno student) došao i pruzio ruku, uz ispriku, da on nije imao hrabrosti reagirati. Potpuno ga razumijem. Naravno zahvalili su mi sa svojim thank you i ovi klinci, što su slučajno, kao svoju turističku destinaciju izabrali ovi nedođiju.
E sad, da ja pitam Vas, moje f/b prijatelje, da li bi vi prešutili ovakav događaj? Da li bi reagirali?
Eto, zato bih volio upoznati roditelje ovih zaglupljenih dječaka. Njih ni najmanje ne osuđujem, jer su vjerovatno loši đaci, neobrazovani i poprilično glupi, ratoborni (svi smo u neko vrijeme odrastanja bili takvi). Al, jebeno školstvo, obrazovanje, ova država, koju smo toliko željeli i na kraju ostvarili je postala goli kurac. Toliko glupa, da ne povjeruješ, 2 + 2 = 4, nema tu relativiteta. Nemreš biti turisticka destinacija a odgajati djecu k’o rasiste, nacionaliste, šoviniste, idiote koji misle da su posebni, naročito ako su u čoporu.
Stoga, zaista bih volio upoznati ćace ove djece, ne mame, jer, djeca mi nisu al pari. Dajte se pokazite više vi koji mislite da vam nije dosta ovo sto smo vam dali, jer mi ( barem ja) dao sam sve da vama bude bolje. Uz napomenu, zaista nemam ništa s ovima koji su vas opljacčkali i prevarili. Moje namjere su bile časne, a sa nečasnima nemam što razgovarati.”

 

 


Komentari