ZAGREPČANI VOLE PITI I VOZITI: Vozači i vozačice ruše rekorde u promilima

pixabay.com

Od 8. do 10. siječnja 2016. na području Policijske uprave zagrebačke provedena je Akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Tijekom provođenja Akcije utvrđeno je ukupno 918 prometnih prekršaja, od čega je 210 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 191 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 210 vozača. Kod 29 vozača (13.8%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je kod 40-godišnjaka koji je u petak, 8. siječnja u 23.15 sati, u Kerestincu, upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.36 g/kg prouzročio prometnu nesreću i lakše se ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica izmjerena je kod 32-godišnjakinje koja je u ponedjeljak, 11. siječnja u 3.05 sati, u Zagrebu, upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.88 g/kg.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je 20 vozačica (9.5%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Osamnaest osoba smješteno je u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane tri osobe kod kojih je test bio negativan, dok je jedna osoba odbila testiranje.


Komentari