ZAGREPČANI UPOZORAVAJU RODITELJE: ‘Imali smo sličan događaj, neki stari je tražio tri djevojčice da odu s njim doma’

Ilustracija (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Ispred jedne zagrebačke osnovne škole došlo je do pokušaja otmice djeteta kojeg je zasad nepoznati muškarac pokušao namamiti u automobil.

Čitatelji nam javljaju da je isti slučaj bio u Dugavama, samo, tvrde, valjda nitko nije prijavio.

“Imali smo nedavno sličan slučaj u Dugavama. Neki stari je tražio tri djevojčice da odu s njim doma, da mu pomognu namjestiti kanal Nove TV. To je prijavljeno na policiji”, kazala je jedna naša čitateljica.

Svi su upozoreni

Druga je dodala da se prije nekoliko godina sličan slučaj dogodio ispred OŠ Jordanovac. “I tada se uključila i TV, policija, novinari, bilo i na Provjerenom….znači svi su se angažirali. Ta osoba i dalje živi u našem kvartu, ali barem svi znamo o kome se radi i naravno da ga djeca prepoznaju i klone ga se! Dakle, svi bi trebali biti glasniji i upozoravati, a ne da na Facebooku možemo jedino saznati za ovako ozbiljne stvari!”, naglasila je.

Podsjećamo, potencijalni otmičari su prije nekoliko dana djetetu ispred jedne zagrebačke škole rekli da ga hitno trebaju odvesti do roditelja. Na kraju se sve dobro završilo i do otmice srećom nije došlo. Cijeli ovaj slučaj je prijavljen policiji.

Ne žele dizati paniku

O događaju su obaviještene zagrebačke škole, ali se barem zasad, ne želi dizati panika. Djevojčica koja je sve prijavila ide u 5. razred. Muškarac joj je iz auta vikao: “Požuri, hitno, mama me poslala da te dopeljam doma”. Nasreću, djevojčica je nakon toga pobjegla. Iz zagrebačke policije kažu kako im je događaj prijavljen te da provjeravaju navode. Provest će kriminalističko istraživanje. Poručuju građanima da im slobodno prijave sve sumnjive situacije.

Podsjećamo, važno je djecu upozoriti da ne smiju pričati s nepoznatim ljudima, s njima ulaziti u vozila, objekte i uopće nemati nikakav kontakt s nepoznatima.

Komentari