ZAGREPČANI, UČINITE NAŠ GRAD BOLJIM! ‘Zelena čistka’ je idealna prilika za uklanjanje ovog divljeg deponija

Zelena čistka

Zagrepčani, učinite naš grad čistim i lijepim!

Nakon uspješno odrađene Zelene čistke 2015., udruge BIOM i Sindikat biciklista u subotu 23.4. u organizaciji “Zelene čistke” čiste savski nasip od smeća koje se nakupilo zbog divljih odlagališta te pozivaju Zagrepčane da se pridružite i ove godine!

Naime, već godinama dio istočnog savskog nasipa kod željezničkog mosta za Mičevec mjesto je koje je služi kao divlje odlagalište smeća, a zapravo je mjesto gdje obitavaju razne vrste ptica i frekventno područje za bicikliste.

remoteImage (4)

“Zelena čistka” dio je globalnog pokreta “Let’s do it! – World cleanup day”, koji okuplja aktivne građane i organizacije iz cijelog svijeta. “Zelena čistka – jedan dan za čišći okoliš” organizirana je na području cijele Hrvatske 23.4.2016.

remoteImage (1)

“Na lokaciji uz savski nasip kod željezničkog mosta za Mičevec, nedaleko područja značajni krajobraz Savica, gdje koordiniramo čišćenje, postavit ćemo i tzv. ‘durbin’ pa će građani koji su uključeni u akciju čišćenja moći pod našim stručnim vodstvom promatrati ptice koje ovdje često obitavaju”, kazao je Vedran Lucić iz udruge BIOM. Udruga Sindikat biciklista napominje kako je ovaj dio nasipa zapostavljen kao biciklistički koridor.

remoteImage (2)

“Savski nasip je mjesto koje služi biciklistima Zagreba i prigradskih područja kao alternativni pravac odvojen od gradskog prometa, ali i za rekreaciju pa je stoga veliki problem što je okoliš onečišćen zbog divljih deponija”, izjavila je Tena Šarić iz Sindikata biciklista.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Iz udruga pozivaju građane da se priključe akciji. “Okupljanje biciklima je ispod Mosta mladosti, s njegove sjeverne strane, u 9:30, od kuda se kreće prema lokaciji čišćenja”, napominju iz Sindikata biciklista.[/box]

Akcija započinje u 10h, potrebno je obući toplu odjeću i ponijeti rukavice za čišćenje, a Zelena čistka pobrinut će se za odvoz smeća.

FB event

 


Komentari