ZAGREPČANI U STRAHU: Zbog napada vrane djevojčica slomila kralježnicu, liječnik s Traume šokiran

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Brojni problemi muče Zagrepčane, no da će im strah utjeravati vrane, nisu mogli ni sanjati. Specijalist ortopedije i traumatologije Stipe Ćorluka otkrio je kako su u proteklih tjedan dana četiri osobe završile na Traumatologiji zbog posljedica ozljeda tih vrlo inteligentnih crnih ptica.  Najteže su stradale dvije djevojčice koje su u trenutku napada vozile bicikl.

“Iskreno, ovakvo što nisam doživio otkako radim. U posljednjih deset dana na hitni prijem došla nam je djevojčica koja je zbog napada vrane slomila kralježnicu, jedna djevojka ima slomljenu ruku, jedna koljeno, a jedna je iskrenula gležanj”, izjavio je Ćorluka za Jutarnji List.

O cijeloj problematici oglasili su se i iz Grada Zagreba poručivši građanima da izbjegavaju lokacije gdje se nalaze gnijezda vrana nekoliko dana, dok ptići ne odlete.

“Zbog povećanog broja dojava građana o ‘napadima’ vrana na ljude Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo napominje da se ptice zalijeću (‘napadaju’) u ljude i životinje isključivo u iznimnoj situaciji, kao kad im je ugroženo mlado u gnijezdu ili je ispalo iz gnijezda, te ga tako štite.

To je prirodno ponašanje životinja, stoga savjetujemo građane da dan ili dva izbjegavaju lokaciju gdje se nalazi gnijezdo dok ptić ne odleti iz gnijezda. U situaciji kada je pronađen ispali ptić nije se poželjno približavati lokaciji već istu treba prijaviti službi Gradskog skloništa za nezbrinute životinje Dumovec na tel: 01/2008-354 ili na e-mail: [email protected] i [email protected]“, priopćili su iz Grada.


Komentari