ZAGREPČANI TRK NA TRG BANA JELAČIĆA: Čeka vas jedno veliko povijesno iznenađenje! (FOTO)

FOTO/Sitana Omer

Možda ga još niste niti vidjeli od obilja divota koji ga okružuju, ali kada ga ugledate osvojit će vas na prvi pogled.

U moru veselog božićnog šarenila, kuglica, lampica, okićenih borova, štandova s primamljivom i ukusnom hranom, na našem glavnom Trgu, stoji i on. Prvi zagrebački tramvaj. Možda ga još niste niti vidjeli od obilja divota koji ga okružuju, ali kada ga ugledate osvojit će vas na prvi pogled. Požurite dok je još tamo i okinite bar dva, tri “sebića”, s ovim predivnim gosponom.

Svakom pravom Zagrepčanu zatitrat će srce kad ga vidi, iako se vjerojatno nikada nije vozio u njemu. No, prvi tramvaj dio je bogate povijesti našega grada i svaki građanin trebao bi se osjetiti malo ponosnijim kada ga ugleda. Zašto? Zato što se baš na tome malenom, smeđem ljepotanu počela graditi čuvena zagrebačka tramvajska mreža. Baš je on bio začetnik jedne nove, modernije ere naše ljubljene metropole.

Razvoj zagrebačke tramvajske mreže započet je 11. svibnja 1891. kada su počeli radovi na izgradnji jednokolosiječne tramvajske pruge širine kolosijeka 760 mm. Pruga, kojom je 5. rujna 1891. pušten u promet konjski tramvaj, protezala se od današnjeg Kvaternikovog trga (odnosno tadašnje Mitnice u Vlaškoj ulici), Vlaškom, Draškovićevom, Jurišićevom ulicom preko Jelačićeva trga te Ilicom do Južnog (danas Zapadnog) kolodvora. Pruga je imala odvojak do Savskog mosta kroz Frankopansku i Savsku.

Od tada pa do danas mreža se proširila na dužinu od 116.346 m po kojoj se odvija redovni tramvajski promet. Od 1910. godine širina kolosijeka je 1000 mm. Mreža se u nekoliko navrata širila, a posljednje širenje bilo je 2000. godine puštanjem u promet dionica od Dubrave do Dubca, te od Jaruna do Prečkog, dok su neke dionice pruga ukinute.

prvi zagrebački tramvaj

Komentari