Zagrepčani, sutra trk po besplatnu sadnicu! Pogledajte gdje i kako

Foto: Instagram/ Grad Zagreb

Sve se češće u medijima progovara o rastućem problemu zagađenja. Prema prognozama, ako države nastave dosadašnjim tempom, 2030. godine, praktički za samo deset godina, zemlja će doći do točke kada kreću klimatske promjene bez povratka koje će označiti kraj civilizacije kakve poznajemo.

Nedavno je na to upozorila i mlada aktivistica Greta Thunberg. Snimke njenog izvanrednog govora u Europskom parlamentu obišle su svijet, a zastupnici Europskog parlamenta obećali su učiniti sve što je u njihovoj moći da do katastrofalnog ishoda ne dođe.

 

View this post on Instagram

 

Thank you @gretathunberg for coming ? . We hope your speech will change many minds! We stand with you & millions of others demanding policies to . ✔️phase out coal, ✔️put a real price on carbon, ✔️make aviation really pay, ✔️no subsidies for fossil fuels, ✔️& green our agriculture . . . . #climateaction #climate #fridaysforfuture #fridays4future #strikeforclimate#schoolstrike4climate #climatestrike #climatechange #activism  #climateactivist #klimatstrejk #climatechange #stopclimatechange #eu #environment #greens #nature #climatejustice#sustainable #noplanetb #climateaction #europe  #makeourplanetgreatagain #sustainability #greennewdeal  #europeanparliament #climatemarch #greta #europeanelections2019 #gretathunberg

A post shared by Greens/EFA Group in the EP (@greensefa) on

Iako na globalnoj razini još nema dogovora kako će se pristupiti ovom problemu važno je da se na nižim instancama krene sa malim promjenama već danas, a to su mnogi europski gradovi već počeli.

I Grad Zagreb očito je krenuo tim putem pa tako u subotu pripremaju zanimljiv događaj.

“Bicikliraj, recikliraj! Dođite biciklom u subotu na Zrinjevac, dovezite stare novine ili koju plastičnu bocu, a odvezite doma sadnicu. Obilježite s nama na najbolji mogući način ovogodišnji Dan planete zemlje”, stoji u najavi događaja.

Inače, dan planeta zemlje održava se svake godine 22. travnja, ali obilježavanje tog dana  u Zagrebu održati će se sutra, u subotu 27. travnja, vjerojatno kako bi se privuklo što više ljudi.


Komentari