Zagrepčani se žale na smeće, a iz Čistoće se pravdaju: Kasnila nam je zimska oprema, nedostaje nam radnika zbog pandemije

Smeće (Foto: Čitatelj)

Dok Zagrepčani negoduju zbog nagomilanog smeća, iz Čistoće se pravdaju da nema posebnog razloga da se smeće ne odvozi. Jutarnji je objavio odgovor iz Holdinga jednoj stanarki s Bukovca koja se požalila da se otpad uopće ne odvozi.

“Molimo za razumijevanje, radi se o objektivnim poteškoćama uzrokovanim izvanrednim okolnostima pandemije koje rezultiraju svakodnevnim umanjenim kapacitetom u pogledu raspoloživih radnika na terenu uslijed oboljenja, izolacija, izostanka potvrda o cijepljenju i testiranju i slično, te smanjenog obima redovitog održavanja materijalnih kapaciteta zbog također pandemijom uzrokovanih poremećaja lanaca opskrbe rezervnih dijelova, potrošnog materijala i dr”, poručili su joj i ispričali se.

S druge strane, predsjednica Sindikata Čistoće Marija Kaltak kaže da objektivnih razloga za kašnjenje odvoza nema, točnije da su se problemi s covid potvrdama riješili nakon 2-3 dana te da radnici sada imaju punkt na Velesajmu gdje se mogu testirati, odnosno mogu se testirati na bilo koji punkt ovisno o adresi stanovanja, nakon čega dobiju refundaciju.

Kaltak tvrdi da je postojao otpor kod radnika u početku, ali su kasnije shvatili da su covid potvrde nužne. Otkrila je da im nedostaje radnika zbog pandemije, ali koji je pravi razlog za neodvoz otpada, ona ne zna. Za Jutarnji je izjavila i da jedno vrijeme nije bilo zimskih guma zbog čega vozila nisu mogla izlaziti, ali taj je problem riješen.

Iz Zagrebačkog holdinga tvrde da se smeće odvozi prema rasporedu te da u iznimnim situacijama može doći do odstupanja zbog epidemiološke slike.

“Jučer je na teren poslan sav predviđeni broj kamiona i na svim područjima koja su na rasporedu odvoza pružena je usluga odvoza miješanog komunalnog otpada te je izvršen sav redovit odvoz. Također, prema rasporedu danas će na području Maksimira i Bukovca usluga pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad biti pružena u vidu redovitog odvoza”, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga.

Otkrili su iz da je trenutno od korone oboljelo 152 radnika, a 40 ih je u samoizolaciji.


Komentari