ZAGREPČANI SE ŽALE DA SE ‘KUHAJU’ U TRAMVAJIMA: ‘Treba uzeti u obzir da su neka vozila u prometu i po 20 sati’

Tramvaji u remizi (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Zagrepčani se danima žale da je u javnom gradskom prijevozu nepodnošljivo vruće. Iz ZET-a tvrde kako klima radi u gotovo svim vozilima.

Glasnogovornik ZET-a, Domagoj Zeba, odgovara da oni promptno reagiraju prema servisnim službama u slučaju prigovora građana te kako vozači sami prijavljuju neispravne klimatizacijske uređaje u autobusima i tramvajima

“Odmah se na teren šalje servisna ekipa, koja na licu mjesta pokušava utvrditi problem. Ako to ne mogu napraviti i ukloniti problem na licu mjesta, vozilo se odmah povlači iz prometa te se u promet šalje zamjensko vozilo. To su tehnički sustavi koji su podložni poteškoćama, a treba uzeti u obzir da su neka vozila u prometu i po 20 sati”, rekao je Zeba za HRT.

Redovito se održavaju

Dodaje kako se svi tramvaji i autobusi redovito održavaju. “Kada stižu ljetni mjeseci posebice se unaprijed pozornost obraća i na redovno održavanje i funkcioniranje klimatizacijskih sustava”, objašnjava Zeba te podsjeća da je u gradskom prijevozu velika većina površine ostakljena te da tijekom otvaranja vrata dolazi do protoka vrućeg zraka.

“U tim je situacijama nešto teže rashladiti putnički prostor te je za to potrebno nešto više vremena. Molimo putnike da imaju razumijevanja za to”, rekao je Zeba.

Kaže da se ZET ujutro trudi u promet prvo pustiti 142 klimatizirana vozila. “Međutim, ukoliko neka od tih vozila nisu na raspolaganju, puštaju se u promet i neki stari modeli tramvaja. U takvim slučajevima se na njima otvaraju svi prozori kad izlaze iz spremišta, kako bi putovanje bilo što ugodnije”, zaključio je Zeba.

Komentari