ZAGREPČANI, PRIPREMITE SE ZA VELIKI SPEKTAKL: Večeras na glavnom trgu HRT slavi dvostruki rođendan! (FOTO)

Petar Glebov/PIXSELL

Povodom obilježavnja 90. godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina Hrvatske televizije, na Trgu bana Jelačića večeras se sprema veličanstveni koncert. 

Ove godine javna HRT slavi dvostruki rođendan i povodom njega večeras se na glavnom zagrebačkom trgu održava humanitarni koncert Svi za Vukovar. Na njemu će nastupiti zvučna imena hrvatske glazbene scene, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Ivan Mikulić, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije, Vatra, Tony Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Najbolji hrvatski tamburaši, kvartet Gubec ovogodišnja pobjednica HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske Ruža Janjiš, zbor Concordia Discors i Jole, a očekuje se i naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Nina Kraljić.

hrt

Svi za Vukovar

Koncert je dio humanitarne akcije pod nazivom ‘Svi za Vukovar’, a sredstva koja budu prikupljena ići će za obnovu vukovarskog Vodotornja. Donacije će se sakupljati kroz izravan prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija, svim HRT-ovim lokalnim radiopostajama (HRT – LP), na međunarodnome programu HRT – Glas Hrvatske te na multimedijskoj stranici HRTi. Donatorsku akciju za obnovu vukovarskog Vodotornja pokrenuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, a pokroviteljica akcije je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. Koncert započinje u 21 sat.

Prije samog koncerta, na Europskom trgu u Zagrebu od 18.30 do 21 predviđeno je druženje poznatih HRT-ovih novinara, voditelja, urednika i zaposlenika s građanima. Građani će tom prigodom moći razgledati i prigodnu izložbu pod nazivom Priče svake generacije koja govori o povijesti Hrvatske radiotelevizije te se prisjetiti najbitnijih datuma iz bogate povijesti Hrvatske radiotelevizije te najuspješnijih i najpoznatijih emisija i ljudi, piše Hrt.hr. 

Posebna regulacija tramvajskog prijevoza

Uoči početka koncerta, iz sigurnosnih će razloga biti obustavljen tramvajski promet Trgom bana Josipa Jelačića, a tramvajske linije preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. Procjenjuje se kako će glazbeni program uživo pratiti nekoliko tisuća ljudi, a uoči početka koncerta, iz sigurnosnih će razloga biti obustavljen tramvajski promet Trgom bana Josipa Jelačića. Tramvajske linije preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. Prometne službe ZET-a do kasnih će večernjih sati pratiti situaciju na terenu i koordinirati promet kako bi se, unatoč izmjenama, osigurala što bolja prometna povezanost.

>>>HRT-ov VODITELJ POZVAO NA DONACIJE: Počela humanitarna akcija za grad heroj, evo o čemu je riječ (VIDEO)

Komentari