Zagrepčani, pokažite svoje veliko srce: Pokrenuta globalna kampanja za pomoć oštećenim bolnicama

Foto: CROPIX

Potres koji je u nedjelju šokirao Zagrepčane i razorio neke dijelove grada motivirao je brojne na dobrotvorni rad. Društvene mreže pune su fotografija majki koje su u svojem naručju iz bolnice u Petrovoj izašle u rukama noseći svoje bebe. Istoga dana, Ivan Milković odlučio je pokrenuti akciju za obnovu rodilišta u Petrovoj i KBC-a Zagreb.

Cilj je prikupiti milijun dolara, a dosad je prikupljeno tek nešto više od 10 tisuća. Pa ipak, zbog pravila platforme zasad mogu tražiti samo 200 tisuća što su i učinili.

Koristi platformu za donacije GoFundMe, a sve je organizirano zajedno sa neprofitnom organizacijom ACAP – Association of Croatian American Professionals Foundation.

”Stupio sam u kontakt s premarijusom Milivojem Novakom, pomoćnikom ravnatelja u KBC-u Zagreb. Smatramo kako bolnice mogu primiti novac, no još se sve mora provjeriti sa ministrom Berošem. Iz bolnice su oduševljeni našom akcijom”, rekao je Milković za vijesti.hr  te dodao kako je malo nakon potresa kontaktirao svoju pijateljicu Mirjanu u San Franciscu koja je otvorila akciju Croatia Earthquake Fund – Zagreb Hospitals koja prikuplja novac.

 

 

Komentari