ZAGREPČANI, OPREZ: Policija upozorava na sve veći broj provala i krađa

Jurica Galoic/PIXSELL / Ilustracija

Na Maksimiru je došlo do pokušaja krađe u trgovini, a na Trešnjevci je nepoznati počinitelj čak prijetio vatrenim oružjem.

Zagrebačka policija i dalje ima pune ruke posla s hvatanjem provalnika. U srijedu 27. srpnja prijavljeno je čak šest krađa i provala. U Heinzelovoj ulici kod Maksimira u srijedu 27. srpnja između 19:10 i 19:15 sati,nepoznati počinitelj iz blagajne je otuđio veliku svotu novca. Za to vrijeme ostalo dvoje nepoznatih počinitelja odvlačilo je pozornost 38-godišnjoj zaposlenici trgovine. Zahvaljujući intervenciji snalažljivog građanina počinitelj je na kraju ispustio ukraden novac te nije bilo veće štete. Policija još uvijek traga za nepoznatim počiniteljima.

Tu istu srijedu usred bijelog dana u 14:00 sati na Trešnjevci nepoznati počinitelj u poslovnici za otkup plemenitih metala, prijeteći vatrenim oružjem, počinio je razbojništvo nad 25-godišnjom zaposlenicom. Otuđio je više tisuća kuna, a policija ga još nije pronašla.

Sve češće provale na Črnomercu

U srijedu se na Laništu u Novom Zagrebu između 11:00 i 14:00 sati dogodila još jedna u nizu provala. Nepoznati počinitelj provalio je u stan, otuđio novac i nakit oštetivši 39-godišnjaka za više desetaka tisuća kuna.  Između 12:45 i 18:00 sati nepoznati počinitelj provalio je u kuću na Medveščaku i otuđio obuću, oštetivši 60-godišnjeg francuskog državljanina za više tisuća kuna.

Između 7:00 i 17:40 sati u Dubravi nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio novac te nakit, oštetivši tako 46-godišnjaka za više tisuća kuna. Identična krađa dogodila se u isto vrijeme i na Črnomercu gdje je nepoznati počinitelj provalio u kuću i otuđio novac, nakit i druge vrijedne predmete u vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna. Ovo je već četvrta provala na Črnomercu u proteklih tjedan dana.

Krađe usred bijela dana

Ono što još više zabrinjava jest činjenica da se sve veći broj provala i krađa dogodi usred bijela dana. To je nažalost postalo uobičajeno s obzirom na ljetne mjesece i odlaske na godišnje odmore. Većina vlasnika domova u koje se provaljuje u to vrijeme bili su na ljetovanju ili barem izvan grada. Na to provalnici i računaju. Stoga je zagrebačka policija, o čemu smo već ranije i pisali, izdala upozorenje svim građanima koji napuštaju svoje domove i pritom ih savjetovala kako se zaštititi od provalnika koji vrebaju.

“Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže vrijeme ostavlja praznima i bez nadzora. Kao i prethodnih godina, upozoravamo građane na provalnike koji vrebaju u vrijeme dok se oni nalaze na udaljenim destinacijama. Neki se povratkom kući iznenade kada stvari pronađu razbacane i ispreturane te shvate da su im ukradeni novac, nakit, umjetnine, dragi predmeti i druge vrijednosti”, stoji na službenoj stranici zagrebačke policije.

>>>UPOZORENJE ZAGREBAČKE POLICIJE: Provale u dvije kuće i stan na Črnomercu

>>>PROVALE U NOVOM ZAGREBU: Nepoznati počinitelji otuđili nekoliko desetaka tisuća kuna


Komentari