ZAGREPČANI OPREZ: Lažno se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i žele vam ukrasti novac

Pixabay

Iako su godinama upozoravali građane da ne nasjedaju, ovih dana su u HZZO-u ponovno su zaprimili dojavu kako netko zove iz “privatne klinike”, a potom se pojavljuje na kućnim vratima i traži novac.

HZZO upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih, takozvanih, privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Također upozoravaju da se ne nasjeda na prijevare trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pritom zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate preko telefona ili na kućnim adresama korisnika HZZO-ova osigruanja.

Napominju kako su u proteklih nekoliko godina više puta zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju HZZO, nudeći pritom različite usluge i aparate pa čak i tražeći novac i pinove bankovnih kartica. Iako su godinama upozoravali građane da ne nasjedaju, ovih dana su u HZZO-u ponovno su zaprimili dojavu kako netko zove iz “privatne klinike”, a potom se pojavljuje na kućnim vratima i traži novac.

“Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji”, poručili su iz HZZO-a.


Komentari