ZAGREPČANI, OPREZ Gradom operiraju prevarantice, na Jarunu zvone na vrata i kažu da nose dar

Foto: Nikola Vilic / CROPIX/Ilustracija

U kvartovskoj grupi na Facebooku Jarun MOJ KVART pojavila se objava u kojem susjeda upozorava svoje sugrađane da budu na oprezu. Naime, opet su se počeli pojavljivati slučajevi lažnog predstavljanja. U slučaju s Jaruna radi se o nepoznatim osobama koje tvrde da su iz jedne poznate farmaceutske kuće koja donosi dar.

Foto: Facebook

Da ne treba vjerovati nepoznatima kada darove nose, potrebno je uvijek ponavljati, a naročito u ovo predblagdansko vrijeme kada policija bilježi nešto češće slučajeve lažnih predstavljanja.

Naime, nedaleko od Jaruna, na Knežiji, prema informacijama s PUZ-a, dogodio se sličan slučaj, ali s težim posljedicama. Kako piše PUZ, jučer “13.20 sati na području Trešnjevke u Ulici Braće Cvijić nepoznata ženska osoba je došla do stana 82-godišnjakinje i lažno se predstavila kao zdravstvena djelatnica, kojom prilikom je iskoristila njezinu nepažnju te otuđila novac, materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna.”

Foto: Google Maps

Nažalost, nije samo Trešnjevka osuđena na prevarante koji vrebaju umirovljenike. Isti slučaj kao i na Knežiji, dogodio se u Dubravi.

Foto: Google Maps

“U četvrtak, 18. studenoga oko 13 sati u Dubravi u Ulici Josipa Stadlera (prijavljeno 21. studenog) nepoznati su počinitelji  došli do kuće 94- godišnjaka i lažno se predstavili kao službene osobe. Nakon što ih je pustio u kuću, iskoristili su njegovu dob i zdravstveno stanje te mu otuđili novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna”, pišu iz Policijske uprave zagrebačke.