ZAGREPČANI OPET DIVLJALI NA CESTI: Policija objavila zabrinjavajuće rezultate akcije

Photo: Matija Habljak/PIXSELL, Ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 5. srpnja 2021. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u svrhu suzbijanja činjena najtežih prometnih prekrašaja, poput vožnja pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, vožnja bez dozvole i drugih.

U vrijeme provođenje akcije utvrđeno je ukupno 734 prometnih prekršaja, od kojih se čak njih 365 odnosi na nepropisnu brzinu. Nešto više od 80 vozača upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, 26 ih je nepropisno koristilo mobitel, šest ih je vozilo bez vozačke, a bilo je i 13 tehničkih neispravnih ili neregistriranih automobila, dok ostatak spada u ostale prekršaje.

Već je na samom početku akcije u petak, 2. srpnja, zabilježena i najveća koncentracija alkohola kod 44-godišnjeg vozača, koji je na području Vrbovca u večernjim satima “napuhao” 2,26 g/kg alkohola.

No, i vozačice vole popiti koju čašicu više, pa je tako u nedjelju u ranim jutarnjim satima, 32-godišnjakinja vozila automobil pod utjecajem alkohola 1,50 g/kg, pa joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

“Prilikom provođenja Akcije, četiri su osobe smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i 11 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud”, javljaju iz policije.


Komentari