Zagrepčani odlučili: Bandić ostaje gradonačelnik, Mrak – Taritaš mu čestitala

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HNS – ova kandidatkinja priznala je poraz i čestitala Bandiću.

Prema podacima DIP – a, Milan Bandić odnio je još jednu podbjedu u Zagrebu. Na obrađenih 100% biračkih mjesta, Bandić je dobio u dvoboju s Ankom Mrak-Taritaš 51,79 posto glasova građana Zagreba u drugom krugu lokalnih izbora, dok je njegova protukandidatkinja osvojila 46,07 posto.

Za poraz Mrak – Taritaš mnogi krive upravo šefa njezine stranke, Ivana Vrdoljaka. Naime, nakon što je više puta javno sugerirao moguću koaliciju s HDZ – om, njegovi istupi znatno su naštetili kandidatkinji za gradonačelnicu. Unutar političkih krugova moćže se čuti i da član ovi HNS – a inzistiraju na njegovoj ostavci na mjesto predsjednika.

“Ovo je bila neobična situacija. Teško je reći kolika je šteta napravljena. Cijelo vrijeme su prebacivali teme s grada. U utorak imamo Predsjedništvo na kojem ćemo donijeti neke odluke”, komentirala je Anka Mrak Taritaš tvrdnje da će Vrdoljak podnijeti ostavku.

HNS – ova kandidatkinja priznala je poraz i čestitala Bandiću.

“Zahvalila bih svima koji su izašli van i glasali za promjene. Zahvaljujem se svima koji su zaista izašli van. Čestitam gospodinu Bandiću na osvojenom mandatu. Želim svima da kroz naredne četiri godine Bandić napravi bar jedan od onih projekata koje obećava zadnjih 17 godina”, poručila je Mrak-Taritaš.

>>>Ne cmizdrite bez potrebe: Evo tko je dokazao da Zagreb voli Bandića


Komentari