Zagrepčani, odazovite se na javnozdravstvenu akciju: mjerenje arterijskog tlaka, kolesterola, glukoze, izračun tjelesnog indeksa i savjeti nutricionista

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Javnozdravstvena akcija povodom Svjetskog dana srca, u organizaciji zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Gradskog ureda za zdravstvo u suradnji s Hrvatskim kardiološkim društvom i Hrvatskom udrugom kardioloških medicinskih sestara, održat će se u subotu 29. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića od 10.00 do 14.00 sati. 

U sklopu javnozdravstvene akcije građani će imati priliku s pomoću pomoću Microlife tlakomjera mjeriti arterijski tlak, što može otkriti fibrilaciju atrija, izračunati BMI (tjelesni) indeks, savjetovati se sa stručnim nutricionistima o zdravoj prehrani, procijeniti ovisnost o nikotinu s pomoću Fagerstromovog testa, naučiti kako pristupiti oživljavanju, izmjeriti kolesterol i glukozu kako bi saznali svoj kardiovaskularni rizik, a najmlađi će moći sudjelovati u dječjoj igraonici „Obećaj svojemu srcu“.

Javnozdravstvenoj akciji na trgu prisustvovat će i gradonačelnik Milan Bandić, u 10:30 sati.

Za sve izjave bit će prisutni i akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i Ivana Portolan Pajić, dr. med., članica Upravnog dobra Zaklade „Hrvatska kuća srca“ i zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.


Komentari