ZAGREPČANI NISU SRETNI! Korisnička podrška Holdinga nije baš učinkovita? ‘Isto k’o i kod doktora opće medicine – zovete i ništa’

Pozivni centar Holdinga, Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zagrepčani, čini se, nisu zadovoljni korisničkom podrškom Holdinga u rješavanju njihovih svakodnevnih komunalnih problema.

Kako su nam se javili nezadovoljni čitatelji korisničkom uslugom Holdinga, odlučili smo pitati vas na Facebooku – čekate li dugo na javljanje operatera kada zovete pozivni centar Zagrebačkog holdinga?

“Baš jučer sam zvala i čekala 26 minuta. Međutim operater koji se javio bio je izuzetno ljubazan i voljan pomoći, tako da sam zaboravila na ljutnju zbog čekanja”, piše Zagrepčanka s puno razumijevanja.

S njom se slaže druga koja kaže – “da, ali razumljivo s obzirom na nedostatak radne snage”.

Oni dođu sami

No, ne dijele svi isto mišljenje. U jednom od komentara piše – “da, baš je zvao suprug danas u vezi računa jer su nam dužni stornirati račun, dugo je čekao, a da mi moramo vratiti odmah bi se javili”, napisala je nezadovoljna Zagrepčanka.

Foto: Zagreb.hr

S njom se slažu i drugi, pa u komentarima stoji – “isto kao kod doktora opće medicine, možete zvati sedam dana i ništa” i “pa ne, kroz sat i pol se uvijek netko javi”.

Jedan je pak bio iskren i rekao, “uopće ih ne zovem, niti tražim, niti trebam, oni dođu sami”.

Komentari