ZAGREPČANI, NEMATE PRIKLJUČAK ZA VODU? Sada ćete ga dobiti besplatno!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić svojim građanima poklanja besplatne priključke za vodu.

Nova investicija Grada Zagreba vrijedna je 42 milijuna kuna, a obuhvatit će sve građane koji nemaju priključak, ali i “ilegalce” koji su do sada ilegalno bili spojeni na gradski vodovod. Prema najnovijim podacima iz 2014. godine, ilegalnih priključaka na vodovodnu mrežu bilo je čak 25 tisuća, prenosi večernji.hr. Investicija će biti financirana iz gradskog proračuna za 2017. i 2018. godinu.

Odluka o projektu usvojena je na skupštinskoj sjednici u kasnijim večernjim satima, prema hitnom postupku,  pod izlikom da se u krizi pomogne onima lošijeg financijskog statusa koji si do sada nisu mogli priuštiti plaćanje i do četiri tisuće kuna, koliko su svi ostali građani redovito plaćali svoje priključke. SDP, HNS i HSLS iskazali su svoje protivljenje, naglašavajući kako je navedeni projekt samo dio Bandićeve predizborne kampanje, pogotovo jer u obzir nisu uzete socijalno osjetljive kategorije, već se projekt odnosi na sve.

Za sada nisu poznati detalji o pravima i obvezama građana. Sigurno je jedino da su građani bez priključaka  do 31. prosinca obvezni podnijeti zahtjev za reguliranje statusa protupravno izvedenih priključaka, kako bi njihov zahtjev za besplatnim priključkom bio uvažen. Zahtjev također mora sadržavati dokaz o pravu vlasništva nad građevinom, odnosno nekretninom, ili rješenje o izvedenom stanju ukoliko se radi o nezakonito sagrađenom objektu , kopiju katastarskog plana (ne stariju od šest mjeseci), te potvrdu o sukladnosti s posebnim uvjetima priključenja za građevine za koje je izdana potvrda glavnog projekta.

Vodoopskrba i odvodnja dužna je zahtjev građana obraditi u roku od 30 dana od zadovoljenja svih tehničkih i imovinskih uvjeta potrebnih za priključenje.

 

 

 


Komentari