Zagrepčani na zapadu grada danas ostaju bez tople vode: ‘Mi obično grijemo vodu u vešmašini…’

Foto: Damir Krajac / CROPIX (ilustracija)

Deseci tisuća građana zapadnog dijela Zagreba zbog radova će ostati bez tople vode. I dok iz HEP-Toplinarstva mole za strpljenje građani se moraju snalaziti.

Iz HEP Toplinarastva poručuju da će pokušati radove ubrzati i skratiti njihovo trajanje.

“Zbog radova na centralnom toplinskom sustavu grada Zagreba u razdoblju od 06. kolovoza u 12 sati do 12. kolovoza u kasnim večernjim satima bez isporuke toplinske energije za pripremu tople vode biti će krajnji kupci HEP-Toplinarstva u naseljima Trešnjevka, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice”, stoji u priopćenju HEP-a.

“Snaći ćemo se, nije nikakva tragedija. Moraju se poslovi rješavati. Imam kćer kod koje ćemo se tuširati”, rekla je Mirjana Turpčević iz Gajnica za Dnevnik Nove TV.

Sličnog je stava i Andrej s Trešnjevke. “Većina je na godišnjem pa je onda i normalno da rade poslove koje zahtijevaju ipak malo veći obim radova.”

Hrvoje Hrestak, član Mjesnog odbora Špansko, pozdravlja radove, ali njima nije zadovoljan.

“Ovo je po meni lijepljenje flastera na gangrenu. Kompletna infrastruktura je zastarjela, loše se održavala i nije se obnavljala”, rekao je Hrestak.

Lako je, kaže, za toplu vodu ljeti, ali problemi nastaju zimi. Stalno su neki radovi, a ponavlja se ista priča. “Problem je u tome da se svaki put dogodi da tijekom zime vrelovodi pucaju. Pucaju cijevi i opet ostajemo bez grijanja i bez tople vode”, rekao je Hrestak.

Na toplani će se mijenjati zaporne armature, a dio su radova u sklopu izgradnje novog proizvodnog bloka. Građani se zbog nedostatka tople vode snalaze kako znaju i umiju.

“Mi obično u vešmašini grijemo vodu. Tako se peremo doma. Najprije ja pa djeca pa žena”, rekao je Petar iz Gajnica.

Svi oni koji su na godišnjem imaju sreće, a ostalima ne preostaje ništa drugo osim snalaženja.

Zapadni dio grada ostaje bez tople vode na gotovo tjedan dana: Evo kada se očekuje normalizacija


Komentari