Zagrepčani livade pretvaraju u privatna smetlišta! Čistoća: ‘Radnici sve očiste, ali uskoro opet nikne hrpa smeća’

FOTO: Čitateljica

Građani šalju prijave, radnici Čistoće riješe problem, i netko ponovo sve zatrpa glomaznim otpadom.

Divlja odlagališta glomaznog otpada velik su problem Zagreba, a gotovo da i ne postoji kvart u kojem se stanovnici ne bore s time. Prije nešto više od tjedan dana pisali smo o slučaju kojeg nam je prijavila čitateljica. Naime, radi se o livadi između Studentskog grada i Novoselečke ulice koja obiluje divljim životinjicama, ali to nekim građanima nije baš bitno pa su je pretvorili u svoje “privatno” smetlište.

>>> Zagrepčanka prijavila divlje odlagalište, obećali ga sanirati, 6 mjeseci kasnije situacija još gora

FOTO: Čitateljica
FOTO: Čitateljica

U vezi njezinog konkretnog slučaja obratili smo se Komunalnom i dobili odgovor nakon dva tjedna, prenosimo ga u cijelosti:

“Temeljem Vašeg upita koji se odnosi na ponovljeno nekontrolirano odlaganje različite vrste otpada na lokaciji u Zagrebu, križanje Novoselečkog puta i ulice Črbeki, obavještavamo Vas da su komunalni redari proveli očevid na predmetnoj lokaciji, dana 15.2.2017. godine, te su tom prilikom za zatečeni odloženi glomazni otpad izdani nalozi Zagrebačkom holdingu d.o.o., podružnici Čistoća, za odvoz otprilike 50 m3 različitog otpada.

U dijelu dopisa koji se odnosi na upit Vaše čitateljice o postupanju komunalnog redarstva u 2016. godini, obavještavamo Vas da je komunalno redarstvo provelo očevid na istoj lokaciji te je dana 25.8.2016. godine izdan nalog za čišćenje, a koji je odobren 29.8.2016. godine, te je podružnica Čistoća realizirala izdani nalog i uklonila otpad dana 19.10.2016. godine.

Napominjemo da se na navedenoj lokaciji učestalo ponavlja odlaganje različitog otpada ubrzo nakon svakog provedenog čišćenja”, napisali su nam.

Iz ovoga se lako može zaključiti da su glavni krivci za ovakvo stanje upravo građani koji nesavjesno svoj otpad bacaju gdje god stignu. Radnici Čistoće reagiraju na dojave, naprave uviđaje i organiziraju čišćenje i te livade ostanu čiste nekoliko dana dok netko ponovo ne odluči da ima kauč viška i da bi ga mogao istovariti usred prirode.

>>> ETLINGER I STOJAK U BORBI S DIVLJIM ODLAGALIŠTIMA: ‘Zagreb se guši u vlastitiom otpadu, a neki od toga sjajno zarađuju’ (FOTO)

Komentari