Zagrepčani samo cmizdre: Pogledajte što se događa dok vi sam sebe sažaljevate

Postoje brojni razlozi negodovanja u društvu, za koje se ponekad ne borimo dovoljno.

Gotovo svatko će se složiti da kod nas ima puno problema. Infrastruktura u gradu je loša, stalne poplave, loša prometna povezanost i brojni porezi koji se samo gomilaju. Takvo stanje često nas guši i ostavlja ogorčenima kada je u pitanju naša egzistencija ili preživljavanje iz dana u dan.

Ipak, ponekad se čini da su Zagrepčani donekle zadovoljni stanjem u kojem žive jer kada je u pitanju borba za sebe – povlačimo se. Za svaki naš problem postoji samo jedan alat – Facebook.

Brojni su se građani bunili radi radova na Cvjetnom, Kvatriću i Britancu ali sve je to ipak ostalo samo na društvenim mrežama. Na trenutak steknemo dojam kako je veliki broj građana ujedinjen i željan promjena a onda – tišina.

Nedavni prosvjedi protiv poreza pokazali su da se građani svojom šutnjom slažu s dodatnim oporezivanjima. Svi znamo da to nije tako, ali poznata izreka kaže: Dijela a ne riječi. Nama se ipak sve zadržava na riječima dok za djelovanje tražimo brojne izlike a glavna je: ja ne mogu ništa promijeniti.


Prosvjed protiv poreza

Svatko se slaže da nam ne trebaju dodatni porezi. Ipak komentari građana na prosvjed pokazali su kako se i više nego slažu. Neki su prosvjednike prozvali: profesionalnim prosvjednicima.

Po negodovanju na društvenim mrežama, moglo bi se zaključiti kako je na ovom prosvjedu trebalo biti više od pola grada. Ipak, situacija je bila drugačija.

Dok sjedimo iza svojih ekrana, i ljutito tipkamo: ‘Samo nas kradu’, nećemo ništa promjeniti. Predstavnici Vlasti ne provode vrijeme na društvenim mrežama da bi vidjeli probleme građana, već zaključuju po onome što vide vani. Ako vide golemi prosvjed, možda se zapitaju što s njihovom odlukom ne valja.

Loša prometna infrastruktura i povezanost

Bili smo svjedoci brojnih prometnih gužvi koje nam otežavaju svakodnevni odlazak na posao. Ipak nisu samo gužve problem, brojni Zagrepčani trebaju promijeniti nekoliko linija radi 9 km. Tko god nije u njihovoj koži, ne tiče ga se. Jer ipak su naši problemi bitniji od drugih pa zašto bismo bili solidarni.

Dio građana čak je pokrenuo peticiju radi bolje prometne povezanosti, a pitanje je kako će to završiti i hoće li Zagrepčani biti dovoljno aktivni da u par klikova podrže svoje sugrađane.

Svakodnevno gledamo propadanje šahtova nakon mjesec dana radova, sporu birokraciju zbog koje su nam ulice poplavljene a naše negodovanje stoji samo na crnim slovima na bijelom ekranu.

Negodovanje protiv gradonačelnika Milana Bandića

Lokalni izbori 2017. nakon silne kuknjave i cmoljenja po društvenim mrežama, nakon žestoke borbe koja se vodila između građana i aktualnog gradonačelnika po pitanju gotovo svakog njegovog poteza, pokazali su da građani ipak podržavaju Milana Bandića.

Ovaj dugovječni gradonačelnik na tronu je već 16 godina. Došlo je vrijeme za promjene, jednoglasni su bili Zagrepčani uoči lokalnih izbora. No, kada su trebali i pokazati svoj stav i otpor prema Bandićevoj ‘tiraniji’, kako ju oni sami nazivaju, više od 70% građana je ostalo doma i tako su prešutno blagoslovili Bandićevu vladavinu Zagrebom.

Rezultat?

Rezultata nema jer se ne događa ništa. Gradom se provodi ono protiv čega se građani ne bune. A bunimo se jedino iza svojih ekrana bez da se pitamo što smo mi učinili po tom pitanju.

Komentari

loading...