ZAGREPČANI, ČEKA VAS VELIKO IZNENAĐENJE: Kada se vratite s mora ove dijelove grada nećete prepoznati

Twitter

Do 25. srpnja trajat će radovi na Vukovarskoj, a već 1. kolovoza kreću novi na Dugoselskoj cesti.

Zagrepčani bi se mogli malo zbuniti kada se s godišnjeg odmora vrate u Zagreb. Naime, dočekat će ih potpuno obnovljene ulice, zbog čega bi mogli mislit da su pogriješili vlastitu adresu. Niste pogriješili, dragi Zagrepčani, vaše ulice samo su dobile novo ruho. Vukovarska, Držićeva, Petrova i Bukovačka već blistaju, a večeras će se otvoriti i Branimirova od Heinzelove do Zavrtnice te će konačno stanovnici istoka grada do samog centra moći u samo nekoliko minuta.

“Bilo je vrijeme već za puni profil. Sve su obnovili, iscrtali, sad samo čekamo da se njome pusti promet“, komentirali su vozači na dijelu Branimirove kod Zavrtnice, gdje su djelatnici Zrinjevca sadili travu i cvijeće. Lijepa cesta, mora biti i lijep okoliš, drže se toga iz Grada, pa su “popravljali” i zelenilo na Vukovarskoj, čiji je dio još uvijek zatvoren, piše Večernji.

“Do 25. srpnja trajat će sanacija južnog kolnika Vukovarske, od Hrvatske bratske zajednice do Držićeve”. obavijestili su iz Zagrebačkih cesta u kojima, tijekom kolovoza, planiraju obnovu još tridesetak manjih ulica u gradu.

Baš kao i na spomenutim “žilama kucavicama” grada, radit će se uglavnom o “kozmetičkim” radovima, odnosno stavljat će se novi sloj asfalta te crtati horizontalna signalizacija. Veći radovi očekuju se još na dijelu Radničke, gdje je danas počela gradnja nadvožnjaka, te na Dugoselskoj cesti, koja će do 1. kolovoza, na dijelu od okretišta autobusa Sesvetski Kraljevec prema istoku, biti zatvorena za sav promet. Izazvat će to probleme stanovnicima Dugog Sela koji na posao dolaze u Zagreb, ali, priznali su, cesta odavno vapi za obnovom, pa će rado žrtvovati tjedan dana obilaznog puta.


Komentari