ZAGREPČANI BOJKOTIRAJU: Horvatinčićeva terasa zjapila je prazna (FOTO)

Zakaj volim Zagreb/ Spomenka Škorić

Građani su se digli na noge zbog poduzetnikove metalne terase.

Tomislav Horvatinčić u nekoliko navrata postavljao je metalne grdosije i micao ih. Prvo su mu nedostajali dokumenti, sljedeći put su se pobunili građani koji su čak organizirali i prosvjed, zbog svih zarzlama Zagrepčani su se odlučili udružiti.

Ogorčeni građani su zbog sumnje u netransparentno poslovanje kontroverznog poduzetnika, po svemu sudeći odlučili bojkotirati njegov ugostiteljski objekt na Cvjetnom trgu.

Zakaj volim Zagreb/ Spomenka Škorić
Zakaj volim Zagreb/ Spomenka Škorić

Unatoč vrevi građana koji su se slili u centar povodom Adventa, terasa njegova objekta u nedjelju je zjapila prazna. A to dodatno čudi s obzirom na to da je vikend vrijeme kada Zagrepčani rado ispijaju kavu na jednom od najpopularnijih gradskih trgova.

Zakaj volim Zagreb/ Spomenka Škorić
Zakaj volim Zagreb/ Spomenka Škorić

Podsjetimo, Tomislav Horvatinčić već je pokušavao na Cvjetni instalirati svoje terase no to je dočekano “na nož”. Kap koja je prelila čašu jest “naredba” gradonačelnika Bandića da se svo cvijeće makne u kućice jer ono “smeta prolaznicima dok hodaju”.

Zagrepčani su prvo orgnizirali akciju “Cvijet za Cvjetni” kada su na Cvjetnom trgu položili 600 cvjetova kako bi pokazali da njima smetaju metalne terase, a ne cvijeće po kojem je trg poznat. Njihov posljednji potez je bojkotiranje Horvatinčićevog kafića organizirano u nedjelju, a u komentarima su pokazali koliko su ponosni što su se napokon složili.

Facebook
Facebook
Facebook
Facebook

Građani su, osim terasa koje zauzimaju veliku površinu Cvjetnog, primijetili i astronomske cijene. Kod njega tako šalica vruće čokolade stoji čak 22 kune, čaj je 19, a espresso 10 kuna. Iako se radi o centru grada i jasno je da su cijen visoke, Zagrepčani kažu da su upravo ovdje najviše.

One koji se nisu “zeznuli” i sjeli kod njega na piće, cijene su šokirale, a javili su se i oni koji su odlučni u bojkotiranju bez obzira na cijene.

Jedna komentatorica tako je napisala: “I da je i u pola cijene, ja mu ne idem”, dok drugi pišu da je terasa većinu vremena poluprazna, a i da ti koji mu dođu vjerojatno ne znaju čija je terasa.

Izgleda da su Zagrepčani napokon našli povod da se slože kao jedno i pokažu koliko su snažna sila. 

>>> CVJETNI BEZ CVIJEĆA: Gradnonačelnik dopustio podizanje metalnih terasa, ali cvjećari mu smetaju

>>> HORVATINČIĆ NE ODUSTAJE: Terasa na Cvjetnom opet niče (FOTO)

>>> IMAJU LI ZAGREPČANI PRAVO GLASA? Ne žele da terasa nagrđuje grad, a on svejedno gradi (FOTO)

Komentari