Zagrepčane Tito ne zanima previše, evo koji ih problemi muče

WIKI

Čini se da Zagrepčanima ime trga nije toliko bitno koliko političarima.

Promjena imena Trga maršala Tita uzbrukovala je duhove, a političari već danima ne prestaju s prepirkama na tu temu. Ipak, čini se da Zagrepčanima ime trga nije toliko bitno koliko je bitno političarima, obični građani imaju neke druge probleme.

Muče ih tako neobnovljene škole i vrtići, zbrinjavanje otpada, visoke režije, prometna rješenja….

 

 

“U svibnju je nekad neizdrživo vruće, ali zbog instalacija koje imamo ne možemo staviti puno klima pa neki profesori čak i kolabiraju”, kaže Ivanka Herak, učiteljica u Osnovnoj školi Jure Kaštelana za Dnevnik.hr

Tete u vrtićima se pak žale na pretrpane grupe i loše materijalne uvjete, zbog kojih roditelji ponekad kupuju toaletni papir ili igračke. Vrtićima manjka prostora, a u gradu ih ima i viška. Primjerice, devastirana i neiskorištena gradska imovina propada već desetljećima, ali i privatni poslovni prostori koji zjape prazni već godinama.

S druge strane, unatoč gradonačelnikovoj najavi samospaljivanja na Jakuševcu, ovo odlagalište otpada još uvijek nije sanirano. Pritom, ako uzmemo u obzir 18 posto prireza koje Zagrepčani plaćaju te visoke troškove života u metropoli, logično bi bilo da glavna tema rasprave političara bude bolja kvaliteta života građana. No, po svemu sudeći Tito je u ovim trenucima bitniji.

Zanimljivo je u ovom kontekstu podsjetiti da su svi navedeni problemi građane mučili i prije punih deset godina, kako je Zagreb.info već pisao. Naime, u bespućima interneta može se naći forumska rasprava iz 2007. godine na temu zagrebačkih boljki. Od 2007. do danas promjenio se samo broj fontana u gradu.

A što vi smatrate najvećim problemima metropole? Pišite nam na [email protected]

>>>E, MOJ ZAGREBE: Iskopali smo forumsku raspravu staru 10 godina, a građane muče identični problemi

 

 


Komentari