Zagrepčane Tito ne zanima previše, evo koji ih problemi muče

35
WIKI

Čini se da Zagrepčanima ime trga nije toliko bitno koliko političarima.

Promjena imena Trga maršala Tita uzbrukovala je duhove, a političari već danima ne prestaju s prepirkama na tu temu. Ipak, čini se da Zagrepčanima ime trga nije toliko bitno koliko je bitno političarima, obični građani imaju neke druge probleme.

Muče ih tako neobnovljene škole i vrtići, zbrinjavanje otpada, visoke režije, prometna rješenja….

 

 

“U svibnju je nekad neizdrživo vruće, ali zbog instalacija koje imamo ne možemo staviti puno klima pa neki profesori čak i kolabiraju”, kaže Ivanka Herak, učiteljica u Osnovnoj školi Jure Kaštelana za Dnevnik.hr

Tete u vrtićima se pak žale na pretrpane grupe i loše materijalne uvjete, zbog kojih roditelji ponekad kupuju toaletni papir ili igračke. Vrtićima manjka prostora, a u gradu ih ima i viška. Primjerice, devastirana i neiskorištena gradska imovina propada već desetljećima, ali i privatni poslovni prostori koji zjape prazni već godinama.

S druge strane, unatoč gradonačelnikovoj najavi samospaljivanja na Jakuševcu, ovo odlagalište otpada još uvijek nije sanirano. Pritom, ako uzmemo u obzir 18 posto prireza koje Zagrepčani plaćaju te visoke troškove života u metropoli, logično bi bilo da glavna tema rasprave političara bude bolja kvaliteta života građana. No, po svemu sudeći Tito je u ovim trenucima bitniji.

Zanimljivo je u ovom kontekstu podsjetiti da su svi navedeni problemi građane mučili i prije punih deset godina, kako je Zagreb.info već pisao. Naime, u bespućima interneta može se naći forumska rasprava iz 2007. godine na temu zagrebačkih boljki. Od 2007. do danas promjenio se samo broj fontana u gradu.

A što vi smatrate najvećim problemima metropole? Pišite nam na [email protected]

>>>E, MOJ ZAGREBE: Iskopali smo forumsku raspravu staru 10 godina, a građane muče identični problemi

 

 Komentari