Zagrepčane je kiša i grmljavina jutros iznenadila: Evo kakav je vikend pred nama!

Kao što je pravilo posljednjih tjedana, pred nama je vikend u kojem nas očekuje promjenjivo vrijeme.

DHMZ kaže kako nas danas u Hrvatskoj očekuje pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme, a da će kiše i pljuskova biti mjestimice na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i u središnjim predjelima.

“Poslijepodne je uz lokalno jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom najizgledniji na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i jugoistočni, a na sjevernom Jadranu prolazno umjerena bura. Najviša dnevna temperatura između 27 i 31 stupnjeva celzijusa“, stoji na stranicama DHMZ-a.

Sutra se također očekuje sunčano i vruće,  a najviša dnevna kretat će se između 29 i 33 stupnjeva celzijusa.

U nedjelju nas u unutrašnjosti očekuje sunčano vrijeme uz maku, u gorju povremenu i umjerenu naoblaku. Temperature će se kretati od 18 do 21°C, u jutarnjim satima te između 31 i 32°C popodne.

Puhat će slab vjetar, u gorju povremeno umjeren jugozapadni.

Na Jadranu će biti vedro i vruće, sa slabim do umjerenim jugozapadnim vjetrom, na otvorenom moru mjestimice i sjeverozapadnom. Potkraj ponedjeljka i u noći na utorak u sjevernim predjelima bit će sve više oblaka, a lokalno se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, dok će na Jadranu početi puhati bura.


Komentari