ZAGREBU POTREBNO VIŠE OD 1.500 POPISIVAČA: Radi se vikendom, a doznaje se kolika je plaća

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Državni zavod za statistiku na području Grada Zagreba traži 1541 popisivača i 200 kontrolora koji će sudjelovati u prvom digitalnom Popisu stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Povodom toga, pozivaju sve zainteresirane kandidate da na web stranici Popisa popune elektroničku prijavu za popisivača ili kontrolora, odgovore na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti i na demografska pitanja kako bi sudjelovali u prvom digitalnom Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj.

Uvjete možete pronaći ovdje.

Plaća od pet do šest tisuća kuna

Rad popisivača za vrijeme Popisa podrazumijeva puni dnevni angažman što znači da će popisivači na terenu prikupljati podatke tijekom cijelog dana (prijepodneva, poslijepodneva i tijekom večeri) uključujući subote i nedjelje kada će biti najviše angažirani i kada se obitelji uglavnom nalaze kod kuće. U prosjeku se može zaraditi oko 5.000,00 do 6.000,00 kuna, ovisno o broju zaduženih popisnih jedinica i broja kućanstava koja će se samostalno popisati u prvoj fazi popisivanja.

Cilj Popisa 2021 jest utvrditi podatke o broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima, kao i o obilježjima kućanstava i stanova.

Prema Zakonu o službenoj statistici (NN, br. 25/20.), svi podaci prikupljeni u Popisu stanovništva tajni su i upotrebljavat će se isključivo u statističke svrhe.


Komentari