Zagrebačku legendu usmrtio pijani vozač: ‘Život ga nije mazio i bio je pravi borac, ali limena zvijer je dobila bitku’

Vinko Coce (Foto: Facebook/Canva)

U utorak navečer, zagrebačka policija izvijestila je o teškoj nesreći na Pešćenici.

Nesreću je skrivio vozač koji je imao 1,89 promila alkohola u krvi. Stradali pješak (55) se u utorak navečer oko 23.50 sati kretao po obilježenom pješačkom prijelazu na Planinskoj ulici u Zagrebu, kada je na njega naletio 43-godišnji vozač pod utjecajem alkohola. 55- godišnjak je hitno prevezen u bolnicu, ali su ozljede bile preteške.

Ubrzo se doznalo da je riječ o Vinku Coci, osnivaču jedne od najpopularnije zagrebačke FB grupe “Osamdesete u Zagrebu”. Tužnu vijest, objavila je njegova supruga:

‘Život ga nije mazio’

“Dragi nam članovi, osnivač ove dragocjene nam grupe je otišao zauvijek, ali ne i iz naših srca. Kao supruga odajem mu posljednji pozdrav u grupi za koju je živio i u kojoj je uživao.
Molimo vas odajte mu počast i dođite mu na posljednje zbogom te svojom prisutnošću olakšajte bol našoj djeci, neka vide koliko je njihov otac bio uistinu dobar čovjek.

Osoba koja ga je pregazila nije uzela samo jedan život.

Uzela je tri mlada života i moj sopstveni. Hvala svima što ste mu ispunjavali život i davali mu makar i tren pažnje. Život ga nije mazio i bio je pravi borac, ali limena zvijer je dobila bitku. Čuvajte se svi i pazite i volite jedni druge u svoj svojoj različitosti kako je on to oduvijek i htio. Bolji Svijet za svu djecu ne samo njegovu”, poručila je, a ubrzo su uslijedile brojne emotivne poruke članova grupe.

‘Tvoj odlazak ostavlja veliku prazninu’

“Naše kratko poznanstvo ostat će u trajnoj uspomeni na jednog predivnog i plemenitog čovjeka. Spojila nas je ljubav prema “domaćoj riječi” i našoj “zagrebačkoj šprehi” , “Tvoj odlazak ostavlja veliku prazninu tvojoj obitelji i ljudima koje si okupljao oko sebe. Zbogom dragi Vinko i nek ti je laka hrvatska gruda. Obitelji iskrena sućut…”, pisali su članovi grupe.

Komentari