Zagrebačkom velesajmu dodijeljena prestižna nagrada globalnog udruženja sajmova

Zagrebački velesajam dobitnik je nagrade 2019. Exhibition World/UFI GED Award, koju mu je dodijelilo Međunarodno udruženje sajmova za izniman doprinos razvoju sajamske industrije.

U obrazloženju UFI-ja stoji i kako Zagrebački velesajam uživa svesrdnu potporu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji je u sklopu konferencije i javno podržao izgradnju novog sajamsko – kongresnog centra. Centar je prijeko potreban kako bi Zagrebački velesajam nastavio put razvoja, internacionalizacije poslovanja i profitabilnosti u uvjetima sajamske industrije u 21. stoljeću, a pri tome traži i nailazi na potporu i suradnju tijela Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

FOTO: mpr.hr

Stručni žiri Međunarodnog udruženja sajmova, u čijem su sastavu ključne osobe svjetske sajamske industrije, ističe kako je međunarodna konferencija Zagrebačkog velesajma  ponudila uvid u važnost i razmjere utjecaja sajmova i evenata u novoj poslovnoj stvarnosti međupovezanih ekonomija, iskorištavanje potencijala sajamske industrije kao izvozne, investicijske i komunikacijske platforme.

Gradska skupština dala je suglasnost Zagrebačkom velesajmu za realizaciju kredita od 12
milijuna kuna. Odobrena sredstva bit će investirana u razvoj, prvenstveno u digitalizaciju poslovanja i druga ulaganja potrebna sajamskoj djelatnosti.

 


Komentari