U ZAGREBAČKOJ GRADSKOJ UPRAVI: Bandić primio Francusku udrugu poslodavaca

Sastanak Milana Bandića, Charlesa Paradisea i Philippea Meuniera.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju Francuske udruge poslodavaca (MEDEF), predvođenu predsjednikom Francusko-hrvatskog poslovnog vijeća MEDEF-a Charlesom Paradisom i veleposlanikom Republike Francuske u Hrvatskoj Philippeom Meunierom.

Delegacija je u Zagrebu u dvodnevnom službenom posjetu, u okviru kojega su već održani brojni sastanci s hrvatskim dužnosnicima, a susret u zagrebačkoj Gradskoj upravi nastavak je radnog posjeta gradonačelnika Bandića MEDEF-u u veljači prošle godine u Parizu.

Također, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Veleposlanstva Francuske u ponedjeljak, 30. siječnja, održan je i Hrvatsko-francuski poslovni forum na kojemu je francuskim tvrtkama predstavljeno poslovno okruženje i investicijske mogućnosti u Hrvatskoj te omogućen izravni kontakt s predstavnicima hrvatskih tvrtki.

U izjavi nakon sastanka, gradonačelnik Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo što je danas domaćin delegaciji koja broji preko 50 članova, a koji predstavljaju najuglednije francuske tvrtke.

Infrastrukturni projekti

Istaknuvši kako upravo francuska tvrtka završava jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj, Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, gradonačelnik je rekao kako se nada da će to dovesti do još bolje suradnje pri organizaciji partnerskih projekata Grada Zagreba i MEDEF-a.

“Uvjeren sam da ćemo za godinu dana, na zajedničkom sastanku u Parizu, moći predstaviti rezultate tih projekata. To je najbolja potvrda prijateljstva dvaju gradova i dviju zemalja”, zaključio je.

“Ovo je peta delegacija MEDEF-a u Hrvatskoj, ujedno i najveća”, naglasio je predsjednik Francusko-hrvatskog poslovnog vijeća MEDEF-a Charles Paradis, objasnivši kako delegaciju čine predstavnici velikih francuskih kompanija spremnih na investicije u spektru od infrastrukture i transporta do energije i zbrinjavanja otpada.

“Francuske investicije usmjerene su uglavnom u infrastrukturne projekte poput autocesta i zračne luke,” dodao je g. Paradis rekavši kako su iznimno bitan faktor i europski fondovi koji će do 2020. otvoriti nove mogućnosti za nove projekte i ulaganja.

Podsjetimo, na sastanku koji se održao u Parizu u veljači protekle godine, francuskim poduzetnicima su predstavljeni zagrebački projekti poput razvoja zračne luke, kongresnog centra, brze šinske linije do zračne luke, modernizacije sustava javne rasvjete i sl.


Komentari