Zagrebačkim gradskim službama ne zna se broja: Osnovana nova koja će ‘podržavati projekte Grada’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Grad Zagreb osnovao je službu za “podršku pripremi i provedbi projekata grada” koja se nalazi u sklopu Ureda gradonačelnika Milana Bandića,a osnovana je ponovnim izmjenama pravilnika o njegovu unutarnjem redu, javlja Večernji.hr. 

U posljednjih 10 godina takvih je izmjena ukupno bilo 57.

Nekima od njih omogućeno je osnivaje tima za društvene mreže, a bilo je i sistematizacija – premještanja određenih službi pod ingerenciju nekih drugih sektora

Kako piše Večernji, unutar Ureda gradonačelnika već je postojala Služba za analizu i unapređenje poslovnih procesa, unutar koje su djelovala dva odsjeka, jedan koji je tim istim poslovnim procesima upravljao, a drugi ih je analizirao i optimizirao.

Ta dva odsjeka zadržana su, već su promijenili krovnu službu i dopali pod Sektor za razvoj i unapređenje procesa.

Osim ta dva odsjeka, uskoro će se aktivirati rad sporne Službe s početka teksta, punog imena Služba za podršku pripremi i provedbi projekata Grada Zagreba.

Služba oavlja poslove razvoja, implementacije i održavanja sustava upravljanja projektnim ciklusom, razvoja integriranog pristupa u pripremi i provedbi projekata, evaluacije projekata, poslove podrške planiranju, usmjeravanju, kontroli i provedbi projekata u gradskim upravnim tijelima, poslove zaprimanja i vrednovanja inicijativa, odobrenja i uspostave te provedbe i zatvaranja projekata.

U konačnici ovo znači povećanje broja radnih mjesta. Tako će, prema izmjenama Pravilnika o unutarnjem redu Ureda gradonačelnika umjesto 178 radnih mjesta doći 191 radno mjesto, a 469 izvršitelja zamjenjuje se sa 481, piše portal.

Sam Ured gradonačelnika, inače, ima šest posebnih “ustrojstvenih jedinica”, koje čine sektori i službe, dok zaposlenih ima još i izvan ustroja. Neka od radnih mjesta su viši stručni savjetnik pročelnika za koordinaciju medijskih aktivnosti, posebni viši savjetnik gradonačelnika za izgradnju Grada – specijalist, viši stručni savjetnik u Predstavničkom uredu Grada Zagreba u Bruxellesu, viši stručni referent za dokumentaciju, ali i “samo” stručni referent za dokumentaciju, administrativni tajnik gradonačelnika, administrativni tajnik zamjenika gradonačelnika, “samo” administrativni tajnik, ali i administrativni referent.

Osim samog Ureda gradonačelnika, postoji i Stručna služba gradonačelnika, također podijeljena, i to u sedam sektora.


Komentari