Zagrebačkim beskućnicima potrebna je pomoć: Ako imate viška zimske odjeće i obuće poklonite ih njima!

Ilustracija,Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Humanitarna udruga “Fajter” osnovana je s ciljem pomoći osobama bez krova nad glavom. Rad udruge usmjeren na pružanje pomoći beskućnicima kako bi im se osigurala pomoć u svakodnevnom funkcioniranju te ih se ohrabrilo da se podignu, a cilj je osvješćivati društvo kako bi se smanjile predrasude te poticalo na pomoć potrebitima. U tu svrhu udruga pokreće niz akcija, izložaba, koncerata, prezentacija, predavanja u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima u svrhu senzibiliziranja javnosti o problemu beskućništva. Te inicijative udruge imaju mnogo simpatizera i mnogi se javljaju za pomoć, kao volonteri, donatori te razni stručnjaci pružajući svoja stručna znanja pa udruga iz dana u dan raste.

Udruga provodi mnogo akcija prikupljanja hrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće za beskućnike, organizira velik broj kreativnih radionica, večeri poezije i slično, koje su ujedno i art-terapija koju umjetnici provode s beskućnicima. Na taj način postiže se bolja resocijalizacija tih ljudi koji su odbačeni od društva.

Posebno važnu ulogu u pomoći beskućnicima ima Crkva u radu crkvene i Caritasove pučke kuhinje i prenoćišta. Također, od samih početaka udruga izdaje časopis »Ulični fajteri« koji prodaju beskućnici. Od sedam kuna, koliko košta časopis, dvije ostaju za tisak novoga broja, a ostatak ide prodavačima.

Kako dolazi zima, a na otvorenom je već sad prilično hladno, udruga Fajter kreće u akciju prikupljanja zimske odjeće i obuće 01.12. od 12 sati do 18 sati u prostorima udruge Vestigiumn a Rudeškoj 142, ulaz s dvorišne strane.

Za kraj iz udruge su se zahvalili udruzi Vestigium na dugogodišnoj suradnji, posebno predsjednici udruge Ireni Borovini.

Zadnje, ali ne manje važno, za navedeni dan iz udruge mole da se jave oni koji su bi mogli pomoći u sortiranju svari. Potrebna su dva do tri volontera.


Komentari