ZAGREBAČKI ŽUPANIJSKI SUD: Vidoševiću tri godine nakon uhićenja počinje suđenje!

Marko Lukunic/PIXSELL

Danas bi na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo početi suđenje bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću.

Vidošević je optužen da je iz HGK izvukao najmanje 39 milijuna kuna. Suđenje započinje više od tri godine nakon što je uhićen u aferi Remorker!

Od početka Nadan Vidošević tvrdi da je nevin. A nakon što mu Uskokovi tužitelji pročitaju optužnicu kojom je obuhvaćena i njegova dugogodišnja ‘desna ruka’ u Komori Zdenka Peternel, bivši šef HGK-a pred vijećem suca Zdravka Majerovića očitovat će se o krivnji.

Na optuženičkoj klupi osim Vidoševića i Peternel naći će se i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić jer je četvero suoptuženika ranije priznalo nedjela te su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom.

Navedeni su ključni akteri afere Remorker. Podsjetimo, prvo koji je progovorio bio je Igor Premilovac, koji je otkrio da je preko svoje češke tvrtke Remorker naplaćivao fiktivne račune i ‘oprani’ novac vraćao u Hrvatsku te marketinški stručnjak Davor Komerički, koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK. Sporazumno su, osim njih osuđeni i Vidoševićeva nekretninska savjetnica Vesna Rodić te Jasna Mrakovčić Grubić, koja je priznala da je uz Vidoševića iz HGK izvlačila novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Ranije je Vidošević govorio da ne zna koji su motivi njegovih suoptuženika da ga terete, a tvrdio je i da će srušiti optužnicu, u kojoj Uskok traži da mu se oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna, javlja n1.


Komentari