ZAGREBAČKI VELESAJAM SPREMAN ZA IZBJEGLICE Bandić: ‘Hrvatska polaže ispit humanosti’

Facebook

Pripremljena je sva logistika potrebna za prihvat i boravak migranata, kao i sve preventivne epidemiološko-sanitarne aktivnosti i sigurnosna kontrola.

Na Zagrebačkom velesajmu kod ulaza Zapad 2 paviljoni 1 i 2 užurbano se pripremaju za prihvat izbjeglica, piše Večernji list. Kako je poručio gradonačelnik Milan Bandić, na Zagrebački velesajam već večeras moći će pristići 1500 izbjeglica, a za 48 sati paviljoni će biti spremni za prihvat 3000 ljudi.

Na Velesajmu osim 2600 pripremljenih madraca postavit će se 40 prijenosnih WC-a, 26 tuševa i 26 lavaboa za ruke. Na pitanje kada se na Velesajmu očekuju prve izbjeglice Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama, poručio je kako će Grad Zagreb biti informiran čim vlak krene prema Zagrebu, ali i da postoje naznake da će se oni koji su smješteni u Ježevu, a tamo ne žele ostati, moći prebaciti na Velesajam.

Međutim, problem je što imigranti ne znaju kako im ovi papiri ne osiguravaju odlazak u Sloveniju već ostanak u Hrvatskoj…

IMG_0954

”Hrvatska polaže ispit humanosti. Ured za krizna stanja ovdje priprema prostor i Velesajam će biti spreman do najkasnije 20 sati. Osobno mogu primiti dvije obitelji u svoju vikendicu” poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

unnamed

Naime, uz Ježevo, Dugave i Velesajam Zagreb je spreman za prihvat izbjeglica otvoriti i hotel u Remetincu, prostore u Kosnici, Gradu mladih, a, kako je poručio Bandić, mogu se osigurati i dvorane.

>>> Domazet-Lošo: ‘OVO je tek početak, HRVATSKA POTPUNO NESPREMNA, to je preslagivanje geopolitičke karte svijeta’

>>>  IZBEZUMLJENI AZILANTI ZAPREPAŠTENI HRVATSKOM: ‘Kakva je ovo država? Policija nam govori: ‘MI SMO ZAKON!


Komentari