Zagrebački vatrogasci upozoravaju: ‘Pripazite, u ovakvim prilikama je povećana opasnost od požara’

FOTO. Ivan Klindić

Iako je zima i opasnost od požara je manja nego u ljetnim mjesecima, vatrogasci su upozorili građane u kakve se sve probleme mogu dovesti, posebno na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Vatrogasna postrojba Zagreb na svojoj Facebook stranici moli građane na oprez.

18. studenoga se slavi Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Izgledno je…

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebPonedjeljak, 16. studenoga 2020.

 


“Ukoliko palite svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora, a po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće”, objašnjavaju.

Upozoravaju građane i da ne bi smjeli stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa ili roleta.

“Nažalost u ovakvim prilikama je povećana opasnost od požara i svjedoci smo da svake godine u blagdansko doba imamo povećani broj požara”, ističu iz vatrogasne postrojbe.

Podsjećaju, kako je nedavno izbio požar u Zagrebu zbog neopreza. Naime, vlasnica stana na četvrtom katu zgrade u Gotovčevoj ulici 7 došla je kući i otkrila da joj je pregorjela žarulja u kuhinji, zapalila je svijeću i izašla iz stana, a kada se vratila, plamen je zahvatio papire na stolu.

Žena je zatim pokušala gasiti vatru, ali joj to nije uspijevalo. Ubrzo je gorio gotovo cijeli stan, a vatra se proširila preko prozora na krovište i zahvatila susjedni stan te vanjsku stolariju na dva stana na trećem katu.

Stanari su pozvali vatrogasce koji su ubrzo stigli i krenuli gasiti požar, a žena u čijem je stanu buknula vatra nazvala je svog prijatelja koji se odmah uputio prema Gotovčevoj i koji za Jutarnji list prepričao što se dogodilo.

Otkrio je da vlasnica izgorenog stana ima 68 godina te da je u stanu od 45 kvadrata živjela sama od 1986., kada je zgrada i sagrađena.

Komentari

loading...