Zagrebački vatrogasci snimili odličan video-apel: ‘Mi nismo Vatreni, ali bavimo se vatrom. Oprezno kod upotrebe baklji i pirotehnike!’

“Vatreni danas igraju za finale SP-a. Mi nismo Vatreni, ali bavimo se vatrom. Oprezno kod upotrebe baklji i pirotehnike, da i mi (konačno) možemo gledati Vatrene”, poručili su zagrebački vatrogasci uz zanimljiv video-apel kojim sve navijače pozivaju na oprez.

Prije nekoliko dana vatrogasci su cijeloj Hrvatskoj poslali apel jer su zbog upotrebe pirotehničkih sredstava za vrijeme proslave pobjede naše reprezentacije u više navrata izbili požari:

“Hrvatska vatrogasna zajednica preporuča da bodrite našu reprezentaciju bez korištenja pirotehničkih sredstava. Požarna sezona je u tijeku, a ispaljena raketa ili drugo pirotehničko sredstvo može brzo zapaliti suho raslinje. Uz požare otvorenog prostora, mogući su i požari objekata ili prometnih sredstava izazvani pirotehnikom. Preporučamo organizatorima gledanja utakmica na otvorenom ili u ugostiteljskim objektima da pripreme sredstva za gašenje kako bi mogli brzo reagirati u slučaju požara. Ukoliko ipak dođe do požara, odmah zovite vatrogasce na 193.”

>>> Apel i kratke upute vatrogasaca: ‘Srce je vatreno, ali navijajmo pametno! Slavimo uz Vatrene bez požara’


Komentari