Zagrebački vatrogasci prikupili oko 14.000 kuna za Kolibriće, aukcija ide dalje: ‘Želimo učiniti nešto ljepše u ovom svijetu’

Foto: Vatrogasci Zagreb

Zagrebački vatrogasci već osmu godinu zaredom pokazuju svoje veliko srce koje imaju. I ove godine organiziraju humanitarnu utrku Firefighter Stair Challenge.

No, prvi put uz humanitarnu utrku pokrenuli su i humanitarnu aukciju. Vatrogaskinja Jasmina Kadija otkrila nam je kako ide aukcija te što je nju kao organizatoricu potaknula da krene u to sve.

“Humanitarna aukcija je kao dio cijele humanitarne akcije, osmu godinu s glavnim događajem koji je utrka vatrogasaca koji moraju pretrčati 666 stepenica u punoj opremi u zgradi u Strojarskoj ulici. Prošlih godina smo imali javne treninge, štand, ali ove godine, s obzirom na trenutnu situaciju nije bilo moguće tako nešto napraviti. Tako da smo se odlučili na aukciju da možemo sve zainteresirane građane nekako uključiti”, rekla je Kadija za Zagreb.info.

Utrka će se održati 5. prosinca, iako organizatorica sumnja kako će to biti izvedivo s obzirom na epidemiološku situaciju.

“Ove godine je pitanje hoće li utrke biti zbog cijele situacije s koronom. Ako je neće biti ovako, onda će biti virtualna, vatrogasci će poslati nama na mail neki vid zapisa i da su pretrčali te stepenicu, a mi ćemo im poštom poslati učeničku medalju i buff”, rekla nam je Kadija.

Aukcija traje do 11. prosinca

Humanitarna aukcija trajat će do 11. prosinca. Građani su dosta zainteresirani pomoći malim Kolibrićima, te su do sada prikupili 14.000 kuna. Većim dijelom od aukcija, manjim dijelom od startnina vatrogasaca. Prošle godine je za njih skupljeno 45.000 kuna.

Kolibrići su djeca sa najtežim oštećenjima čiji život ovisi o pomagalima i aparatima stoga ovom akcijom pokušavaju prikupiti sredstva za kupovinu pomagala djeci sa najtežim oštećenjima.

Većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi. Nažalost, neki Kolibrići izgubili su bitku za svoj život.

“Mi nismo udruga, mi smo pojedinci koji žele učiniti nešto ljepše u ovom svijetu. Bit će nam drago da smo pomogli. Nadamo se da ćemo ove godine prikupiti i više novaca za male Kolibriće”, rekla nam je Kadija.

Na aukciji nudi se svašta, od knjiga, slika, narukvica… Jedni su roditelji malog Kolibrića na aukciju stavili i vikend u njihovom apartmanu. Sudjelovati i pomoći možete i vi i tako vratiti osmijeh na lice bar jednom djetetu.

Pomoći možete i vi, detalje možete vidjeti na Facebook stranici, ili na njihovoj web stranici.

 


Komentari