ZAGREBAČKI VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA: Policija misli da su požari podmetnuti

NAMJERNO IZAZVAO STRAVIČAN POŽAR: Muškarac (57) u dva sata vlastitu kuću pretvorio u papar
commons.wikimedia.org ( Ilustracija

Nasreću, u požarima nitko nije ozlijeđen.

Na zagrebačkom se području posljednjih nekoliko dana dogodilo čak četiri požara. Za samo jedan požar policija je utvrdila da nije riječ o namjernom podmetanju već samo slučajnoj nesreći. Naime, obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar kuće 73-godišnjaka koji je 26. kolovoza u Farkaševcu izbio najvjerojatnije zbog pregrijavanja produžnog kabela sa više utičnica, pri čemu je došlo do iskrenja te taljenja izolacije i prijenosa topline na okolne gorive stvari. Požar je zahvatio veći dio prizemlja, potkrovlje te krovište kuće. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar, a šteta iznosi oko 300.000 kuna. Nitko nije ozlijeđen.

Podmetnuti požari?

Za ostala tri slučaja požara još uvijek nije utvrđeno kako je i zašto došlo do zapaljenja. Obavljenim očevidom policije utvrđeno je da je 26. kolovoza oko 17.30 sati na Trnju, nepoznati počinitelj otvorenim plamenom zapalio oplate koje su se nalazile u neposrednoj blizini kontejnera u vlasništvu poduzeća iz Sesveta, nakon čega je plamen zahvatio i karton za zaštitu kablova na kolutima. Požar su ugasili vatrogasci, a šteta iznosi oko 200.000 kuna.

Tog istog dana, 26. kolovoza oko 21:30 sati u Paukovcu nepoznati počinitelj navjerojatnije je otvorenim plamenom zapalio gospodarsku zgradu u vlasništvu 44-godišnjaka u kojoj se nalazilo sijeno, traktor s priključcima te domaće životinje. Požar su ugasili vatrogasci, a šteta iznosi oko 130.000 kuna.

Gorjelo na parkiralištu

Najnoviji slučaj požara jest onaj od 29. kolovoza. Na Trešnjevci, na parkiralištu tvrtke iz Zagreba, iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar dva neregistrirana osobna automobila tvrtke, oba marke Peugeot 207. Požar su ugasili vatrogasci, a očevid će se obaviti danas.


Komentari